Стопкадър БТВЗастудяването в повечето райони на България ще продължи и

...
Стопкадър БТВЗастудяването в повечето райони на България ще продължи и
Коментари Харесай

Синоптичка: Очаква ни леден ден

Стопкадър БТВ

Застудяването в множеството региони на България ще продължи и на следващия ден сутринта, и до среднощ към момента ще важи жълт код за всички области за температури под нулата и за мощен вятър в източната половина на страната.

Това разгласи синоптичката на бТВ Станислава Цалова.

Утре към този момент предизвестие ще има за Северна България, и за областите София, Кюстендил и Перник за мразовит ден. Това е ден с температури даже следобяд под нулата. По морето ще остане с предизвестие за увеличаване напразно и на вълнението, добави тя.

В сряда сутринта ще бъде доста студено, като в множеството региони температурите рано сутринта ще бъдат сред минус 9 и минус 4 градуса, само че са вероятни и под минус 10, въпреки и на малко места.

В София минималната предстояща температура за на следващия ден е минус 8, в Пловдив минус 4, а във Варна – минус 5. В Бургас на следващия ден сутринта температурата ще падне докъм минус 3 градуса.

Поне на следващия ден денем ще бъде малко по-топло спрямо през днешния ден и оптималните температури към този момент ще бъдат сред минус 3 и плюс 2 градуса. Облачността ще понижава и ни чакат доста слънчеви часове, а вятърът ще отслабне, сподели още Цалова.

Ветровито, със северен вятър, ще остане единствено в крайните североизточни региони. В четвъртък сутринта ще бъде доста студено, само че следобяд ще се позатопли, а в петък с увеличаване напразно още веднъж ще нахлува леден въздух, разкри Цалова.

В края на седмицата ще бъде студено и ще има валежи от сняг, а новата седмица към този момент ще донесе стопляне.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР