Стопкадър bTVСилният дъжд на места у нас доведе до големи

...
Стопкадър bTVСилният дъжд на места у нас доведе до големи
Коментари Харесай

Автобус с 30 работници е пометен от стихията край Добрич

Стопкадър bTV

Силният дъжд тук-там у нас докара до огромни вреди.

Проливен дъжд се изля нощес в Добричко. Екипи на пожарната са се отзовали на 20 сигнала. Спасителите са евакуирали 53-ма души, главно от закъсали коли. Бедстващи хора няма, а ситуацията се успокоява. Автобус с 30 служащи в село Бранище е затрит от водната буря. Те са се прибирали от Албена, написа btvnovinite.bg.

Според пожарникарите водачът не се е подчинил на сигнализацията за заплаха. Той обаче споделя друго.  " Никаква сигнализация тука, че има наводняване. Виждат се единствено едни светлини. Пожарните горе и едни коли ме изпреварват, и влизат във водата до таван. Аз стигнах доникъде, те взеха да въртят бурканите, сирените и аз стопирах. Водата като ме опустоши смъкна ме чак долу ", сподели водачът на рейса Иван Иванов. 

Пътниците са изведени до близката бензиностанция и трансферирани на различен рейс. Най-големи са вредите за автосервиза, който е в непосредствена непосредственост до шосето.

Приливната вълна е била толкоз мощна, че е качила автомобил върху автомобил.

" Водата беше към метър, след това придойде още половин метър в границите на 10 минути. Стадионът, който е към нас беше като басейн. Буквално преливаше през пътя ", сподели притежател на автосервиз Драгомир Драганов. 

" Тя идва с такава мощ, че просто е невероятно нещо да се направи да се спре. Страшно беше, покруса ", изясни кметът на Бранище Димитър Димитров. 

Около 20-тина водачи са изведени от коли и в Добрич. Евакуирани са и двама души от домовете си. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР