Стопкадър бТВПутин проговори за бунта на Вагнер.Руският президент Владимир Путин

...
Стопкадър бТВПутин проговори за бунта на Вагнер.Руският президент Владимир Путин
Коментари Харесай

Путин: Вагнер изцяло бе финансирана от държавата, Пригожин спечели цяло състояние

Стопкадър бТВ

Путин проговори за протеста на " Вагнер ".

Руският президент Владимир Путин разяснява опита за протест от събота пред  военнослужещи и бойци в Кремъл. Той съобщи, че „ издръжката на цялата група " Вагнер “ е била напълно обезпечена от страната “. 

„ От Министерството на защитата, от държавния бюджет, ние напълно финансирахме тази група. Само от май 2022 година до май 2023 година страната е платила на компанията „ Вагнер “ 86 милиарда рубли или почти 1 милиард $ за поддръжка на изтребителите и стимулиращи заплащания. Пригожин е спечелил цяло положение “, сподели съветският президент, представен от " Ройтерс ".

Той се обърна към военните, присъстващи на церемонията в Кремъл: „ Вие защитихте конституционния ред, живота, сигурността и свободата на нашите жители, опазихте родината ни от разтърсвания, в действителност спряхте революция “, сподели Путин на гала, на която награди военнослужещи и бойци.

Руски войски не са били изтегляни от фронтовата линия в Украйна, с цел да вземат участие в оправянето с протеста, акцентира Путин. Той помоли да бъде непокътната минута безмълвие, с цел да бъдат почетени съветските военни водачи, починали по време на метежа.

В събитието на Катедралния площад в Кремъл взе присъединяване и съветският министър на защитата Сергей Шойгу, който бойците от наемническата група „ Вагнер “ желаеха да бъде отхвърлен от поста си, пише btvnovinite.bg. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР