Стопкадър бТВНаш експерт обясни защо трябва да ядем щурци.Европейският съюз

...
Стопкадър бТВНаш експерт обясни защо трябва да ядем щурци.Европейският съюз
Коментари Харесай

Кремена Дервенкова: Яжте щурци, много са полезни

Стопкадър бТВ

Наш специалист изясни за какво би трябвало да ядем щурци.

Европейският съюз позволи потреблението на инсекти в храните. Според новия правилник домашните щурци ще могат да се замразяват, сушат или употребяват на прахуляк. 

Председателят на Асоциацията на производителите и преработвателите на инсекти в България Кремена Дервенкова изясни пред бТВ, че в тях има доста потребни свойства. 

„ В насекомите има високо наличие на протеин, който е извънредно първокачествен с цялостен аминокиселинен профил, с всички незаменими аминокиселини. Насекомите съдържат извънредно потребни мазнини в вярното съответствие - омега 3 към омега 6. Те съдържат фибри, доста витамини и минерали, калции, който е повече, в сравнение с в млякото. Има и високо наличие на желязо. Има единствено позитиви за човешкия организъма “, споделя Дервенкова. 

Тя изясни, че те могат да се употребяват цели, на паста, в смути, в сосове. „ Все отново хора, които би трябвало да бъдат деликатни с потреблението на инсекти, са тези, които имат към този момент открити алергии. Към ракообразни, морски храни, тъй като има огромно възможност да бъдат алергични и към насекомите “, сподели Дервенкова.

Насекомите, които са позволени в Европейския съюз за човешка консумация, са домакински щурец, ларва на брашнен бръмбар, жълт брашнен червей и мигриращ скакалец, само че общо ядливите инсекти в целия свят са близо 1900 типа. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР