Стопкадър бТВПетел“ продължава да следи какво се случва след убийството

...
Стопкадър бТВПетел“ продължава да следи какво се случва след убийството
Коментари Харесай

Икономист: Ако Алексей Петров искаше да влияе на политиката, щеше да си направи партия

Стопкадър бТВ

„ Петел “ продължава да следи какво се случва след убийството на Алексей Петров.

Едни от хората, които са били близки до него, разкри любопитни неща за предприемача.

Не сме били топло другарски настроени един към различен, защото това е мъчно. Различни генерации сме, не сме общували толкоз доста, само че в абстрактен смисъл и в задачите, бяхме близки, стартира по бТВ икономистът Кузман Илиев.

Да, задачите бяха в действителност да се усъвършенства бизнес средата в България, да има борба с корупцията посредством някаква административна промяна и като цяло България да става едно по-добро място за вложения. Дейността, която развиваше Алексей Петров и поради стратегическото му мислене, беше станал толкоз незаобиколим, че да съставлява обект на подобен вид посягане, добави Илиев.

Доста се преекспонира с желанието му да въздейства в политическия развой, тъй като, в случай че той е желал да въздейства, щеше да си направи партия, както вършат много олигарси в България. По-скоро считам, че беше схванал нещо значимо, че без да се постегне политиката и без политиката да спре да се меси в бизнеса, нашата стопанска система ще е много изкривена и ще извънредно подвластна от парите. Общите, нашите обществените пари, които всички ние даваме от налози да отиват в избрани джобове. Защото това не е предприемачество и мисля, че той се бореше с това нещо, сподели още Кузман Илиев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР