Стопкадър БНТМеханизмът трябва да е по-глобален и по-устойчив, когато има

...
Стопкадър БНТМеханизмът трябва да е по-глобален и по-устойчив, когато има
Коментари Харесай

Владимир Сиркаров: Преди да се дават компенсации, трябва да е ясно откъде ще се вземат парите

Стопкадър Българска национална телевизия

Механизмът би трябвало да е по-глобален и по-устойчив, когато има отплата, просто сегментирането тук е доста мъчно и изисква доста сериозна работа, с цел да не се стигне до една каша в държавната администрация, неща, които сме виждали. Трябва да се вкара прогресивно данъчно облагане.

Така в „ Още от деня “ по Българска национална телевизия икономистът Владимир Сиркаров разяснява въпроса с обезщетенията у нас.

Всички политически партии харчат повече и това сложи въпроса, обвързван с данъчната тежест. Оттам доста въпросителни изникват в в обособени сфери на обезщетения за бизнеса, обезщетения за семейства, разнообразни други стратегии обществени и по този начин нататък. Не се гледа огромната картина, а точно, че първоначално разноските би трябвало да са извънредно ефикасни, да има разбор къде се изразходват парите, по какъв начин се изразходват и за какво се изразходват, и отсам по какъв начин са финансират. Тоест, когато политически споделят, ще дадем на този, ще дадем на оня, да кажат от кое място ще ги вземат тези пари. Вдигат налозите ли, ще теглят дълг или ще понижават разноски, което ще е супер, само че няма по какъв начин да стане, добави Сиркаров.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР