Стопкадър БНТЛионел Меси остана в историята по още един показател.Суперзвездата

...
Стопкадър БНТЛионел Меси остана в историята по още един показател.Суперзвездата
Коментари Харесай

Лионел Меси взе историческа “Златна топка” на Световно

Стопкадър Българска национална телевизия

Лионел Меси остана в историята по още един индикатор.

Суперзвездата на Аржентина Лионел Меси предстоящо беше награден със " Златната топка " за Най-добър състезател на Световното състезание в Катар, което беше извоювано от " Албиселесте " след победа над Франция след осъществяване на дузпи.

Така той стана първият футболист в историята, който получава този приз за повторно. Първата му сходна премия е от Мондиал 2014, когато обаче загуби на финала от Германия, написа Sportal.bg.

Капитанът на " гаучосите " приключи Мондиал 2022 на второто място по голове със своите 7, отстъпвайки единствено на Килиан Мбапе, който има 8. Освен това Бълхата се регистрира и с 3 асистенции.

Също по този начин Меси беше определен за Играч на мача най-малко 4 пъти. Това беше последният дуел на 35-годишния нападател на Световно състезание, като в петте си участия в шампионата има 13 гола и 8 асистенции.

" Сребърната топка " за втория най-хубав състезател на Световното състезание в Катар отиде при Мбапе, който загуби финала със своята Франция макар хеттрика си в дуела.

Лука Модрич от бронзовия медалист Хърватия прибра " Бронзовата топка " като трети най-хубав в шампионата.

Тъй като Меси стана международен първенец в Катар, той прекъсна традицията определян за най-хубав на Мондиала да бъде футболист от тима, изгубил финала, която датира от Мондиал 2006 насам.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР