Стопкадър БНТ Има опасност хусите да минират района на Червено

...
Стопкадър БНТ Има опасност хусите да минират района на Червено
Коментари Харесай

Русия поиска спешно заседание на Съвета за сигурност в ООН за операцията в Червено море

Стопкадър БНТ

Има заплаха хусите да минират региона на Червено море, предизвести още проф. Владимир Чуков, към този момент в ефира на  в коментар на началото на военните удари на Съединени американски щати и Англия по цели на йеменските бунтовници. Той чака разширение на интернационалната интервенция в региона на Червено море, Арабско море и Персийския залив.

" Това крайбрежие, което се управлява от бунтовниците, е доста по-трудно налично за корабите на интернационалната коалиция ", съобщи Чуков. " Това, което следим, се очакваше. Хусите минаха една алена линия ", заключи арабистът и дефинира обстановката като тревожна. Проф. Чуков цитира данни, съгласно които откогато хусите са почнали офанзивите си в региона на Червено море, приходите на Суецкия канал са спаднали с 40%.

" Това е нещо невиждано до този миг, тъй че след гласуването на резолюцията в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, трябваше да се чака нещо сходно ", разяснява той. Според проф. Чуков посланието е доста ясно освен към хусите, само че и към Иран.

" Това доста ясно го обявиха и Съединените щати, че за обстановката в региона се държат виновни както локалните йеменски бунтовници, те не са държавното управление на Йемен, има си законно йеменско държавно управление, до момента в който те направиха прелом и превзеха огромна част от територията на Йемен - към 40%, главно по крайбрежието ", съобщи Чуков.

Според него интернационалната общественост е трябвало да реагира против дейностите на хусите още през 2015 година, когато е почнал техният протест. Проф. Чуков съобщи, че през миналата офанзива на Съединени американски щати и Англия са ударени 12 прецизно подбрани цели - военноморски и военновъздушни бази.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР