Стопкадър България он ЕърВластите в голям наш град на морето

...
Стопкадър България он ЕърВластите в голям наш град на морето
Коментари Харесай

Бургас забрани е-тротинетките, глобата ще бъде 50 лева

Стопкадър " България он Еър "

Властите в огромен наш град на морето взеха извънредно решение за е-тротинетките.

В Бургас готвят възбрана за придвижване на електрическите тротинетки в пешеходните зони на града. При нарушаване общинските съветници оферират санкция от 50 лева. Вече няколко пъти се стига до произшествия по централните улици на морския град от профучаващи измежду хората електрически тротинетки, скутери и колела.

Елена се придвижва до работа с тротинетка. Ако възбраната влезе в действие, ще би трябвало още веднъж да се качи на автомобил, тъй като няма по какъв начин да се движи по улиците и булевардите.

" Има обозначени бус ленти, по които няма по какъв начин да се движат хора с колела и тротинетки, а другият вид е да минаваме сред колите, където е още по-опасно ", споделя за " България он Еър "  Елена Димитрова.

В центъра на Бургас липсват и задоволително велоалеи, по които може да се движат електрическите тротинетки и колела, по тази причина от Велоасоциацията ще предизвикват Петиция за затваряне на някои от дребните централи улички за коли. 

" Имаме към този момент образец с „ Капана ” в Пловдив, има доста Европейски градове, където има цели браншове в централна градска част, където колите не могат да се придвижват и паркират, или по този начин наречените human friendly cities ”, казва Евгени Апостолов от " Велолоби ".

Забраната за придвижване на електрически тротинетки и колела в пешеходни зони и в този момент я има в Закона за придвижване по пътищата, само че тя не се съблюдава. Затова се предлага  глоба от 50 лева и надзор от общинска полиция. 

" Няма надзор. Приемаме, че някои от нашите съграждани нямат самодисциплина и схващане, само че би трябвало да има и надзор ", сподели общинският консултант Николай Стоянов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР