Стопкадър България Он ЕърЕксперт каза дали може да бъдат въведени

...
Стопкадър България Он ЕърЕксперт каза дали може да бъдат въведени
Коментари Харесай

Каримански: Магазините може още сега да сложат цените и в лева, и в евро

Стопкадър " България Он Еър "

Експерт сподели дали може да бъдат въведени цени в евро у нас още в този момент.

" Има един Доклад за конвергенцията, който би трябвало да мине в края на април месец. Важно е ЕЦБ да си направи всички разбори от него, тогава може да разберем дали сме изцяло подготвени. Зависи и от готовността - освен техническата, само че и менталната. Важно е информирането на популацията и методът, по който осведомяваме всяка една възрастова група. Тези, които се пробват да работят със страховете на хората и да ги употребяват, е неуместно и го вършат неопределено ", сподели съветникът на служебния финансов министър Любомир Каримански в студиото на " Денят ON AIR ".

Той показа, че тези хора го вършат с образци, които са нерелевантни към България.
" Това са образци от други страни, които нямат отношение към нашата реалност. Ние сме и във валутен ръб. Важно е той да бъде да непокътнат до деня, в който влезе еврото. Нали не си мислим, че валутният ръб е нещо непрекъснато и той би трябвало да продължи дълго във времето, защото той си изигра своята роля ", добави Каримански в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му цените в магазините може да бъдат и в лв., и в евро.

" Това може да стане след юли месец, когато излезе формалният Доклад за конвергенцията и когато стане ясно дали ще ни одобряват в Еврозоната. Какво пречи една самодейност на бизнеса, който толкоз доста седи зад бизнеса и декларира, че поддържа еврото, в дадена магазинна мрежа по негова самодейност да бъдат поставени цените и в евро, и в лв.. Това може да ги убеди, че курсът, по който ще се обменя левът към евро, е 1,95 лева ", разясни Каримански.

Той счита, че Народното събрание не се е занимавало с същинските проблеми, които са значими за страната ни.

" Чух се с хора от Видин, които споделиха, че тяхната междинна работна заплата е станала съвсем равна на минималната работна заплата. Планът за възобновяване и резистентност може да бъде употребен за вложения в избрани региони. Реформите у нас към момента буксуват. През 2023 година, нямайки още веднъж опция да извадим пари за тези промени и за всичко, което става като планове, ние ще би трябвало да заделим пари от националния бюджет. Имаме транш, който би трябвало да пристигна в първите 3 месеца на 2023 година. Но с цел да пристигна той, би трябвало да са изпълнени 66 критерия, до момента са изпълнени 21/22 критерия ", сподели още Каримански.

" Българското общество би трябвало да търси сметка за всичко, което става в страната. В момента високите цени, от които се оплакваме, до висока степен са и спекулативни ", отсече гостът.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР