Стопкадър b1bБългария U19 и Турция U19 завършиха наравно 1:1 в

...
Стопкадър b1bБългария U19 и Турция U19 завършиха наравно 1:1 в
Коментари Харесай

Национали завършиха наравно с Турция на стадион Спартак

Стопкадър b1b

България U19 и Турция U19 приключиха наедно 1:1 в последния мач от Група 2 в първите квалификации за Евро 2023 на стадион " Спартак " във Варна.

И двете попадения на срещата бяха автоголове, като първо нашите откриха в 66-ата минута, откакто Карапо вкара топката в личната си мрежа, а по-късно Тодор Павлов стори същото (69’). Родните национали останаха и с 10 души на терена, откакто Мирослав Маринов получи пряк червен картон за имитация към съдията (76’).

На нашите им трябваше наложителна победа, в случай че желаеха да се класират към идната фаза на шампионата. С това тъждество България събира в актива си 5 точки, колкото имат Турция и Люксембург. Заради по-лошата си голова разлика обаче и поради по-малкото си вкарани голове “лъвчетата ” остават на третата позиция. Напред се класират единствено първите два тима, само че въпреки всичко нашите имат късмет, защото най-хубавият отбор от всички групи, класирал се на трето място, също продължава напред. С 1 победа, 2 равенства и 5 точки България има добър късмет да откри място напред в конкуренцията, само че това ще стане ясно откакто се изиграят всички мачове в останалите групи.

България (U19) изпусна Люксембург (U19), ще би трябвало да бием Турция за класиране напред

Първоначално дуелът стартира равностойно, само че след първите 5 минути нашите момчета натиснаха своя противник и демонстрираха по-голямо предпочитание в разкриване на резултата. Първо в 8-ата минута Асен Митков получи от Колев малко пред наказателното поле и стреля, само че в навън. Няколко секунди по-късно Николай Златев опита диагонален удар отдясно, който обаче попадна право в обсега на Йълмаз и турският вратар улови. 

Най-опасното състояние пристигна в 10-ата минута, когато Ники Златев се пребори добре за топката, напредна и центрира отдясно в наказателното поле към Колев. Халфът смъкна с глава на Борис Димитров, който бе останал непокрит към точката за осъществяване на дузпа. Централният нападател откри добре кълбото и насочи рисков шут, който обаче мина настрана от вратата.

След ранния напън на нашите дуелът се изравни и в идващите 15 минути не се сътвори рисково състояние, макар че турците също започнаха да провеждат офанзиви. В 29-ата минута Инце стреля неопределено от директен свободен удар. Лека-полека гостите започнаха да взимат самодейността в срещата и от ден на ден да натискат. В 38-ата минута рисково центриране отляво стигна до Буюкшаяр, който остана самичък против Пламен Андреев, само че прати топката високо над напречната греда.

В 40-ата минута Красиан Колев опита шанса си от далечно разстояние, само че стражът на Турция без проблем улови. До края на полувремето повече положения не се сътвориха и по този начин двата отбора се отдръпнаха без голове на почивката. 

Второто полувреме стартира с рискова офанзива на Турция. В 49-ата минута при хубава контраофанзива гостите останаха в състояние двама на един. Буюкшаяр пусна към Инце, който се озова очи в очи с Пламен Андреев. Стражът на Левски обаче съкрати ъгъла и съумя да избави удара на турския нападател.

В 62-ата минута влезлият като запаса Мирослав Маринов остана на чиста позиция и насочи прекрасен удар с глава след центриране отляво, само че за наше страдание право в ръцете на Йълмаз.

Последва нов напън от страна на родните национали, който се отплати в 66-ата минута. Тогава Красиан Колев хубаво с външен фалц изведе Мирослав Маринов по десния фланг. Футболистът на Ботев (Враца) центрира остро и рисково в наказателното поле, паралелно на голлинията. Там бранителят Айберк Карапо се опита да почисти, само че за наше благополучие прати кълбото в личната си мрежа - 1:0 за България.

Само 4 минути по-късно обаче турците изравниха. След на пръв взор безвредно центрирано отдясно Стоянов игра с глава, което очевидно заблуди Павлов, който в опита си да почисти, засече топката и я прати в нашата врата - 1:1.

Българите незабавно се втурнаха в офанзива и за малко да вкарат втори гол. В 71-ата минута Мирослав Маринов центрира добре към Колев, който надскочи своя съперник и засече рисково с глава, само че Йълмаз със сетни сили съумя да избави. Малко по-късно Пламен Андреев също трябваше да се намесва след шут от воле отблизо разстояние на Инце. 

В 76-ата минута пристигна и най-неприятният миг в срещата за " лъвчетата ". Мирослав Маринов получи пряк червен картон, откакто изпусна нервите си и насочи обиди по адрес на съдията поради неотсъден фал в наша изгода.

В поледните минути на мача турците разумно потеглиха в търсене на успеха. Поне на 3-4 пъти гостите оставаха на чисти положения, само че единствено положителните намеси на Пламен Андреев резервираха резултата в срещата. При един от случаите пък Мартин Георгиев мазета от голлинията.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР