Стопанският факултет на Софийски университет Св. Климент Охридски“ се включи

...
Стопанският факултет на Софийски университет Св. Климент Охридски“ се включи
Коментари Харесай

Стопанският факултет се включи в лятна академия по корпоративно право, организирана от Юридическия факултет на СУ и асоциация „ЕЛСА България“

Стопанският факултет на Софийски университет „ Св. Климент Охридски “ се включи в лятна академия по корпоративно право, проведена взаимно от Юридическия факултет на СУ и асоциация „ ЕЛСА България “.

Асоциацията е клон на Европейската правна студентска асоциация (ELSA) и за първи път си партнира със Стопанския факултет.

Координаторът на ESG Lab в Стопанския факултет Оля Пенева показа тематиката „ Корпоративна отговорност, обвързвана с правата на индивида “, една от главните ESG тематики. Лекцията подчертава върху преплитането на корпоративното право с човешките права и екологичното право, корпоративната обществена отговорност и провокациите пред бизнесите при отчитане на обществените аспекти в техните действия.
 imgonline-com-ua-CompressToSize-i2CsulzqgTraOcQ
В конференцията се включиха 28 души от разнообразни европейски страни – Полша, Естония, Италия, Испания, Германия, Австрия, България. „ Темата за въздействието бизнеса върху правата на индивида става все по-релевантна и се веселя, че младшите адвокати демонстрираха интерес и участваха интензивно в полемиките. Благодарим за поканата на „ ЕЛСА България “, за мен беше наслаждение “, разяснява Оля Пенева, експерт по човешки права.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР