Стопанска академия Димитър А. Ценов“ може да се похвали със

...
Стопанска академия Димитър А. Ценов“ може да се похвали със
Коментари Харесай

Ректорът на Стопанската академия в Свищов предлага стипендия и безплатно обучение за Нургюл

Стопанска академия „ Димитър А. Ценов “ може да се похвали със своя следващ топ състезател в лицето на, класирала се втора на Световната купа по шахмат в Баку, което е най-големият ѝ триумф при дамите . 20-годишната, с цел да продължи образованието си, като се е записал в компетентност „ Маркетинг “ , постоянна форма на образование.

„ Цяла България се гордее с достижението на Нургюл Салимова. Ние сме още по-горди, че тя избра точно нашето висше учебно заведение за образованието си “, разяснява ректорът на Академията проф. доктор Мариана Божинова .

Като ръководител на УС на фондация „ Димитър Ценов “, още при започване на септември проф. Божинова ще предложи да бъде отпусната стипендия за Нургюл . Академичната фондация има дългогодишни обичаи в това да подкрепя изявени студенти в региона на образованието и в спорта.

„ Има доста неща, които могат да бъдат направени във връзка с тези „ златни деца “, които ние не би трябвало да губим. Такава е дългогодишната политика на нашата Академия. Моите оферти ще бъдат да поемем всички семестриални такси за 4-годишния курс на образование на Нургюл, също специфични стипендии, безвъзмездни учебници и материали, както и опция за самостоятелен проект на образование. Ще обсъдим и други награди. Ще чакаме Нургюл Салимова на тържественото разкриване на образователната година – персонално да получи тези награди “, сподели проф. Божинова и разгласи, че откакто Нургюл към този момент се е записала и към този момент си е платила първата семестриална такса, тя ще й върне сумата от свои персонални средства.

„ Това са първенци, които желаят да бъдат първенци и в образованието “, съобщи проф. Божинова, допълвайки, че това са виновни , упорити , прелестни български младежи, които са почтени жители на България.

„ Ние по всевъзможен метод би трябвало да ги съхраним и да ги запазим да се състезават за нас “, безапелационна е тя. Проф. Божинова разгласи, че в музея на Свищовското висше учебно заведение, в специфичния ъгъл с достижения на изявени студенти – спортисти, ще бъде отделено особено място и на Салимова.

С класирането си за финала на Световната купа свищовската студентка гросмайстор Нургюл Салимова си обезпечи присъединяване в шампионата на претендентките за международната купа, който ще се организира в Торонто през април 2024 година .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР