Стопани на открити басейни бавят отварянето. Причината са ежедневните валежи.

...
Стопани на открити басейни бавят отварянето. Причината са ежедневните валежи.
Коментари Харесай

Открити басейни бавят старта на сезона

Стопани на открити басейни бавят отварянето. Причината са ежедневните превалявания. До момента едвам 4 са получили позволение от Районната здравна ревизия в София и работят. Това споделиха в отговор на питане от инспекцията. От там прецизират, че общият брой на басейните са 180, от които 51 са открити.

Сред отворените басейни са тези на Румен Димитров. Той стопанисва два под намерено небе – един в „ Люлин “ и в Банкя. Въпреки дъждовете Димитров взема решение да съблюдава традицията и да ги отвори на 1 юни, като поеме загубите за този интервал, който се надява да бъде къс. „ Не мога да предвидя по кое време ще се оправи времето. Самото отваряне е развой, който изисква сериозна организация и дни. Самото пълнене на басейна е 5-7 дни, пречистването на водата още толкоз “, изясни той. Собственикът чака този сезон да е по-силен от миналогодишния. „ На морето е по-скъпо и инфлацията, която удари хората, ще докара до това да понижат броя на почивките. Седейки в София най-изгодното място е откритият басейн. Там настроението е същото като на морето, също така е и по-чисто “, разяснява Димитров.

На всеки 10 дни притежателите на басейни би трябвало да изследват водата по химични и микробиологични индикатори. “Тя си е на настоящ, всекидневен и ежечасен надзор “, сподели притежателят. Той разяснява, че РЗИ правят постоянни инспекции. „ В началото на отварянето идват и по-късно един път седмично взаимно вършим проби “, изясни Димитров. Тяхно обвързване е и ежедневната инспекция на остатъчния хлор и PH, като резултатите от мониторинга се записват в дневник. Здравната ревизия от своя страна управлява и площта към самия басейн.

От началото на годината до през днешния ден са тествани 323 обекта в София. От тях 26 са на открити обекти, останалите на закрити. 67 наставления са издадени досега, 8 заповеди за прекъсване на активността и са формирани 15 акта. Най-честата причина за тях са отклонения при микробиологичния и химичен надзор. Глобите за физически лица са от 100 до 1500 лева, за едноличните търговци – са от 200 до 3000 лева, а за юридически лица –  от 1000 до 5000 лева

След 15 часа входът за множеството басейни е на 50%. Стопаните плануват и организират разнообразни празненства, като басейнът в Банкя ще предлага и курсове по гмуркане. Работното време на откритите басейни нормално е от 8 до 21 часа
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР