Стоматолозите искат достъп до регистрите на заразените и боледуващи от

...
Стоматолозите искат достъп до регистрите на заразените и боледуващи от
Коментари Харесай

Стоматолози и пациенти под риск: Зъболекарите нямат достъп до регистрите за заразените с COVID-19

Стоматолозите желаят достъп до регистрите на инфектираните и боледуващи от COVID-19. Това съобщи пред Българска национална телевизия доктор Николай Шарков, ръководител на УС на Българския зъболекарски съюз.

В момента организацията е такава, че общопрактикуващите лекари имат достъп до този указател, за разлика от стоматолозите. Приемаме всеки, който пристигна в кабинетите, разкри доктор Шарков.



"Работим в непрестанен риск, не знаем дали пациентът на вратата е преболедувал ковид или сега е болен. Но рискът не е единствено за нас - той е и за пациентите след него, да не приказваме за личния състав, който работи в клиниките ", безапелационен бе лекарят.

Д-р Шарков разкри, че към този момент има инфектирани, само че и умряли от ковид стоматолози.

Двама зъболекари сега са доброволци в Коронавирус поделение в болничното заведение във Видин, където знаете какъв брой тежко е ситуацията. Това са доктор Петкана Поломска и доктор Страхил Станков - за първи път споделям имената им, заяви ръководителят на Българския зъболекарски съюз.

Докторът даде потребни препоръки към хората - в случай че сме изкарали някакво грипно заболяване, без значение какво, наложително да сменим четката си за зъби. Хората с протези също би трябвало да съблюдават висока персонална хигиена след всяко хранене, изясни доктор Шарков.

Той разяснява, че водата за уста може да помогне против заразяване с вируси, тъй като обезврежда микроорганизми и вируси. Няма доказателства за резултатът ѝ против COVID-19.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР