Стоматолози от София ще правят медицинска експертиза за лечението на

...
Стоматолози от София ще правят медицинска експертиза за лечението на
Коментари Харесай

Стоматолози от София правят медицинска експертиза на Капланов заради пародонтозата

Стоматолози от София ще вършат здравна експертиза за лекуването на пародонтозата на зъбите на Васил Капланов-Каплата, откакто наблюдаващият прокурор по делото за закана за ликвидиране, отправена от Капланов към Димитър Недев, е дала единодушието си за това, оповестява struma.bg.

Защитниците на Капланов, юристите Ивайло Алексиев и Емил Велинов, желаеха от прокуратурата да се извърши експертиза на зъбите му, защото по време на правосъдно съвещание като очевидец се яви зъболекарят от Дупница доктор Евгени Михайлов и съобщи пред съда, че Каплата е с тежка пародонтоза.

В Дупница медицински експертизи прави доктор Владимир Карастоянов, само че той е в спор на ползи, защото Капланов беше главен очевидец по делото за убийството на Николай Радев-Отвертката, за което лекарят беше упрекнат.

“Прокурор Анета Стоева ще дефинира дали експертизата да се извърши от НИКК /Национален институт по криминалистика и криминология/, или от оторизиран столичен зъболекар”, съобщи единият от юристите на Капланов – Ивайло Алексиев.

Ако здравната експертиза потвърди, че в действителност Капланов се нуждае от здравна помощ, с цел да лекува зъбите си, те ще желаят от съда по-лека мярка за него.

Каплата беше арестуван, до момента в който е под домакински арест за нелегално владеене на 115 патрона. Повод за това стана закана за ликвидиране против ръководителя на мотоклуб „ Неразделни братя” – Дупница Димитър Недев.

Капланов е измежду спряганите за съпричастност към изгубването на 43-годишния Янек Миланов.

В районно управление (на МВР) – Дупница работят интензивно по случая. Разпитват се хора и се прави претършуване на недостъпни региони.

БЛИЦ напомня, че по-рано през днешния ден от прокуратурата оповестиха незабавна вест, обвързвана с мистериозното изгубване на Янек.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР