Стомашен вирус е причината лидерът в световната ранглиста Айзак Маквала

...
Стомашен вирус е причината лидерът в световната ранглиста Айзак Маквала
Коментари Харесай

Стомашен вирус удари един от хотелите на лекоатлетите в Лондон

Стомашен вирус е повода водачът в международната класация Айзак Маквала да пропусне сериите в бягането на 200 метра. Освен него още няколко от участниците в международното състезание, които са отседнали в един от лондонските хотели, са станали жертва на гастроентерит, оповестиха от организационния комитет. Сред засегантите са лекоталети от Германия, Канада и Ирландия.

Маквала трябваше да започва в петата от седемте серии, само че изненадващо не се появи на олимпийския стадион. 30-годишният играч от Ботсвана е един от любимците и в бягането на 400 метра, където тази към този момент следва край. Очакванията са той да си оспорва златния орден със международния рекордьор в дисциплината Уейд ван Нийкерк.

" Според лекарите от межународната федерация (IAAF) очевидно съм получил хранително натравяне, което е засегнало още няколко спортисти в хотела. Да се надяваме, че ще ми разрешат да тичам във финала (на 400 м) ", написа Маквала в обществените мрежи.

Съществува обаче огромна възможност ботсванецът да пропусне и борбата за медалите на 400 метра, защото е подложен под карантина за 48 мача, оповестиха английските медии. На този стадий той към момента попада в стартовия лист.

Word is Isaac Makwala will be a no show in 400m final as medics look to impose 48 hour quarantine
— David Gillick (@DavidGillick) 7 август 2017 година

Днес в Лондон ще дойдат още към 30 немски лекоатлети, които ще бъдат преместени в различен хотел.

" Тези, които са наранени, ще получат цялостна поддръжка от екипа и медицинския щаб. Освен това работим със здравното министерство, с цел да подсигуряваме, че обстановката е овладяна ", се споделя в изказването на организационния комитет.

От хотела оповестиха, че следствията на здравните служби и интернационалната федерация по лека атлетика са открили, че " хотелът не е източникът на болестта ".

" Спазваме прецизно хигиенични протокол. Засегнатите не са в контакт с други посетители и всички обществени места са изцяло дезинфекцирани ", обявиха още от хотела, представени от Би Би Си.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР