Стоманената стена, която Литва реши да прави на границата с

...
Стоманената стена, която Литва реши да прави на границата с
Коментари Харесай

Литва завърши стоманената стена по границата с Беларус

Стоманената стена, която Литва реши да прави на границата с Беларус, към този момент е подготвена, похвалиха се управляващите в страната, заяви Радио " Свободна Европа ".

Целта на стената бе да спре потока от незаконни мигранти, откакто десетки хиляди, най-вече от Близкия изток, се пробваха да влязат в страната и страните членки на Европейски Съюз Полша и Латвия, от беларуска територия предходната година.

Премиерът на Литва Ингрида Симоните заяви, че EPSO-G construction, компанията, участваща в построяването на 502-километровата стоманена стена, покрита с бодлива тел, е уведомила държавното управление, че е завършила работата.

Останалата част от литовско-беларуската граница, а точно повече от 100-километров сектор, лежи около реки и езера.

Литва и други страни от Европейския съюз (ЕС) настояват, че беларуският президент  Александър Лукашенко е дирижирал мигрантската рецесия дружно със своя съдружник, съветския президент Владимир Путин, като възмездие за глобите, наложени на него и режима му за бруталното му потушаване на несъгласието след всеобщи митинги против противоречив август 2020 година президентските избори дадоха на Лукашенко шести мандат на власт.

В края на юни Полша приключи сходна стена по 186-километровата си граница с Беларус.

Междувременно Финландия разгласи през юни проектите си да стартира построяването на стена по границата си с Русия, с цел да предотврати вероятното потребление на мигранти от Москва за основаване на " хибридно въздействие " върху страната.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР