Стомана индъстри е консумирали през миналата година малко под 0.8

...
Стомана индъстри е консумирали през миналата година малко под 0.8
Коментари Харесай

"Стомана" оспори два от основните аргументи на прокуратурата срещу Нено Димов

Стомана индъстри " е консумирали през предходната година малко под 0.8 млн. кубика вода, а не 7 милиона, както твърди прокуратурата в обвиняването против някогашния екоминистър Нено Димов, оповестиха през днешния ден от сдружението. Допълва се, че това е 3% от потреблението на Перник.

Посочените над 7 милиона кубика, отпуснати на промишлените предприятия " Стомана " и " ТЕЦ-Перник " бяха един от претекстовете на прокуратурата, признати от съда, който остави Нено Димов в ареста през вчерашния ден.

От " Стомана " опровергават и различен мотив на прокурора, с който той опита да потвърди занемареност от страна на Димов - че сдружението заплаща водата на цена 13 стотинки за кубик, в случай, че за жителите цената е съвсем два лв..

Водата за питейни и промишлени потребности се заплаща по цена избрани от Комисията за енергийно и водно контролиране и Министерски съвет. За предходната година тя е 1.986 лв. без Данък добавена стойност за кубик. Посочената от прокурора сума била за водата с непитейни качества от " Студена ", прецизира от " Стомана " в писмото до медиите.

Министърът на околната среда Нено Димов е в ареста от 9 януари, като в началото беше арестуван с полицейска заповед, откакто беше изведен от Министерство на околната среда и водите пред камерите на малките екрани. На другия ден прокуратурата му повдигна обвиняване за умишлена занемареност и изиска от съда да му наложи арест като непрекъсната мярка.

От ареста той подаде оставка като министър, а издигналата го политическа мощ - Вътрешна македонска революционна организация, дефинира дейностите на прокуратурата като политическо ликвидиране. Вчера Апелативният профилиран съд реши Нено Димов да остане за непрекъснато в ареста, поради тежестта на обвиняването и тежката социална обстановка, до която е довело неговото държание.

Перник е на воден режим от 18 ноември. От 20 декември той беше затегнат в допълнение, като в този момент вода има 8 часа на денонощие

Всичко, което би трябвало да знаете за: Водната рецесия в Перник (129)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР