Столицата ни бъде домакин на мачове следващото издание на Лигата

...
Столицата ни бъде домакин на мачове следващото издание на Лигата
Коментари Харесай

София ще е домакин на мачове от Лигата на нациите по волейбол

Столицата ни бъде хазаин на мачове идващото издание на Лигата на нациите по волейбол при мъжете, като одобри едни от най-хубавите тимове сред 21 и 26 юни 2022 година. Заедно със София домакини на шампионати при мъжете са още 5 града - Отава (Канада), Бразилия (Бразилия), Кесон (Филипините), Осака (Япония) и Кемерово (Русия).

В София ще дойдат тимове като Бразилия, международният първенец Полша, Съединени американски щати, Сърбия, Канада, Иран и Австралия. Преди домакинство си отборът на България ще играе в Отава (Канада) сред 7 и 12 юни, а след София ще пътува за мачовете в Кемерово (Русия) сред 5 и 10 юли.

Събитието през 2022 година се завръща под новия динамичен формат, разгласен през август, в който тимовете се състезават в групи от осем тима по време на предварителната фаза. Този формат ще даде на почитателите и феновете опция да се насладят на най-хубавото от интернационалния волейбол и да видят всичките си обичани суперзвезди от близко и в деяние.

Всеки тим ще играе по 12 мача през трите седмици от груповата фаза. Осемте отбора ще имат по четири мача всеки в продължение на шест дни на конкуренцията (от вторник до неделя). Новият формат на надпреварата значи, че всеки пол ще играе през седмица, което разрешава едноседмична разлика сред събитията. Общият брой на мачовете от груповата фаза ще бъде 96.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР