Столицата на Украйна се защитава от руски ракетни атаки с

...
Столицата на Украйна се защитава от руски ракетни атаки с
Коментари Харесай

The Times: Киев има най-мощната система за ПВО в света

Столицата на Украйна се пази от съветски ракетни офанзиви с най-мощната система за противовъздушна обрана в света, само че на военнослужещите не доближават муниции, отбелязва английският вестник The Times, като се базира на поискал анонимност почитан представител на Въоръжените сили на страната (ВСУ).

" Системата за противовъздушна защита Patriot трансформира " неудържимите “ съветски ракети в шрапнели “, разяснява източникът на изданието.

По думите му в този момент в Киев са съсредоточени най-мощните системи за противовъздушна защита, в това число Patriot (САЩ), NASAMS (Норвегия), немските IRIS-T, както и френските Crotale.

В същото време източникът споделя за дефицит на муниции за гореспоменатите системи. Според него е невероятно да се възнамеряват военни дейности с годишно произвеждане на 150-160 ракети за Patriot, защото те се изразходват за интервал от един месец.

 
" Ако изчакаме до есента, тогава те (въоръжените сили на Русия) още веднъж ще ударят енергийната инфраструктура “, обобщава представителят на ВСУ.

Източник Агенция „ Фокус “

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР