Столицата на Украйна отново е атакувана по въздуха от Русия.

...
Столицата на Украйна отново е атакувана по въздуха от Русия.
Коментари Харесай

Киев под девета атака за месец май, Одеса също под обстрел

Столицата на Украйна още веднъж е атакувана по въздуха от Русия. Това съобщи кметът на Киев, представен от БиБиСи. Това е деветата офанзива този месец. Експлозии разстърсиха украинската столица. Виталий Кличко уточни, че пожар в един регион е бил породен от падащи парчета. Взривове се чуха и в Централна Украйна в регионите на Виница, Хмелницки и Житомир.

Украински медии настояват, че съветски ракети са били изстреляни от самолети в региона на Каспийско море.

Атаката против столицата продължава. Не напускайте убежищата по време на въздушна паника, написа Кличко в Telegram. Той посочи, че пожарът е избухнал в гараж в региона на Дарница в Киев, само че добави, че няма потърпевши.

Най-малко осем души бяха убити покрай Херсон, а 17 ранени при обстрел в Украйна през миналия ден. Двете страни си разменят обвинявания за удари по цивилни региони.

Говорителят на Одеската регионална военна конструкция Сергей Братчук заяви, че множеството от ракетите са били свалени от ПВО-системата, само че има попадение в индустриален обект. В Одеса един човек е умрял, а двама са ранени.

Продължава поредицата от въздушни офанзиви против Киев, като тази нощ са били с невиждана мощ, активност и многообразие, заяви началникът на военната администрация на Киев Серхий Попко.

Това е деветата офанзива против украинската столица от началото на май.

Този път нападението, съгласно Попко, е осъществено от стратегически бомбардировачи Ту-95МС, Ту-160 от региона на Каспийско море, и евентуално с крилати ракети Х-101/555.

Съобщава се, че след изстрелването на ракетите над Киев са се появили съветски разследващи безпилотни самолети.

Според Попко, всички ракети във въздушното пространство на Киев са били открити и унищожени.

Отломки са паднали в Деснянския и Дарницкия регион на столицата. Най-големи вреди са регистрирани в регион Дарница – там е зародил пожар в кооперация.

В други региони парчета могат да паднат върху паркирани коли, прилежащата територия или региона на лесопарка. Засега няма информация за потърпевши, написа Сергей Попко.

На местата на рухване на парчета от ракети в регионите на Дарница и Днепровск няма потърпевши и досега не е имало повиквания на медици.

Украинският уебсайт „ Суспилне “ сообщи за гърмежи в Виницка и Хмелницка области. В обществените мрежи има известия и за гърмежи в Житомирска област.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР