Столицата на Украйна Киев е атакувана по въздух от Русия

...
Столицата на Украйна Киев е атакувана по въздух от Русия
Коментари Харесай

Войната в Украйна: Русия започва деветата вълна от ракетни атаки срещу Киев този месец

Столицата на Украйна Киев е атакувана по въздух от Русия за девети път този месец, предава „ BBC “. Властите в града потвърдиха, че наподобява всички идващи ракети са били унищожени , само че парчета, падащи от въздуха, са предизвикали вреди в два региона. Един човек е погубен , а други двама са ранени при ракетен удар по черноморското пристанище Одеса, оповестиха публични лица.

Взривове се чуха и в централно-западните региони на Виница, Хмелницки и Житомир. Като цяло 29 от 30 ракети, изстреляни от Русия през нощта, са били свалени, се споделя в изказване на военновъздушните сили на Украйна .

Военната администрация на Киев съобщи, че „ продължава поредност от въздушни офанзиви против Киев, невиждани по своята мощ, активност и многообразие “ . При последната нощна офанзива Русия е употребила крилати ракети и разследващи дронове , се прецизира в известието.

Във вторник Украйна съобщи, че е свалила шест хиперзвукови ракети „ Кинжал, които са били част от „ извънредно плътна “ офанзива. В изказване преди да бъде обещано цялостна информация, кметът на Киев Виталий Кличко издаде, че е избухнал пожар в гараж в региона на Дарница в Киев, само че добави, че няма потърпевши.

Ръководителят на гражданската военна администрация на Киев съобщи, че е била нанесена тежка ракетна офанзива от съветски стратегически бомбардировачи над Каспийско море. Сергей Попко посочи, че офанзивата евентуално е включвала крилати ракети, като той добави, че Русия е разположила разследващи дронове над Киев , откакто отприщи вълната си от въздушни удари. Той добави, че втори пожар е избухнал в нежилищна постройка в източния регион Деснянски в Киев, само че не даде настояща информация дали има потърпевши.

Съобщава се, че минимум осем души са били убити – измежду които е и петгодишно момче покрай Херсон – и 17 са били ранени при обстрел в сряда, до момента в който двете страни си разменят обвинявания за удари по цивилни региони.

Бавно, само че несъмнено Украйна се готви да стартира голяма офанзива против нахлуващите сили на Русия . Западни чиновници споделят, че армията на Украйна е в „ нараснало положение на подготвеност “ преди дълго чаканата контраатака против нашествието на Русия.

Длъжностните лица са на мнение, че доста от военните качества на Киев в този момент се „ сплотяват “ – в това число способността на града да разполага танкове, бойни транспортни средства и бойни инженери, както и почистване на мини, превъзмогване на реки и поразяване на цели на далечни дистанции. Те споделиха, че съветските войски са в извънредно положение, само че предизвестиха, че отбранителните линии на Москва в Украйна са „ евентуално страховити “ и се пазят от „ обширни минни полета “ . Затова чиновниците твърдяха, че триумфът на всяка украинска атака би трябвало да се мери освен с териториални придобивки, само че и с това дали е съумял съветския президент Владимир Путин да премисли тактиката си. Те показаха мнението:

„ Когнитивният резултат върху Кремъл е по-голям от това дали украинските сили разцепват съветските линии чак до границата. “

В сряда министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба се срещна с китайски посланик в Киев и отхвърли всеки кротичък проект, който включва подчинение на територия на Русия .

Споразумението, което разрешава на Украйна да изнася милиони тонове зърно през Черно море обаче, беше удължено с два месеца, ден преди приключването му.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР