Столицата на Индонезия Джакарта оглави списъка с най-замърсените градове в

...
Столицата на Индонезия Джакарта оглави списъка с най-замърсените градове в
Коментари Харесай

Столицата на Индонезия е обявена за най-замърсения град в света

Столицата на Индонезия Джакарта оглави листата с най-замърсените градове в света в сряда, откакто непроменяемо се класира измежду 10-те най-замърсени градове в света от май насам, демонстрират данни на швейцарската компания за технологии за качество на въздуха IQAir, представени от " Ройтерс ".

Джакарта, която има население от над 10 милиона, записва нездравословни равнища на замърсяване на въздуха съвсем всеки ден, съгласно IQAir.

Жителят Ризи Путра се оплака, че влошаващото се качество на въздуха излага на риск здравето на децата му.

Съдът по това време постанови, че президентът Джоко Видодо би трябвало да откри национални стандарти за качество на въздуха, с цел да отбрани човешкото здраве, а министърът на опазването на здравето и губернаторът на Джакарта би трябвало да разработят тактики за надзор на замърсяването на въздуха.

Все отново Нейтън Ростанди, съосновател на приложението за качество на въздуха Nafas Indonesia, сподели, че равнището на замърсяване продължава да се утежнява.

" Ние вършим повече от 20 000 вдишвания дневно . Ако поемаме нечист въздух всеки ден, (това може да докара до) респираторни и белодробни болести, даже астма. Това може да повлияе на когнитивното развиване на децата или даже на психологичното здраве ", сподели той.
 Индонезия търси оживели пасажери на потопен ферибот
Индонезия търси оживели пасажери на потопен ферибот

Най-малко 15 са починалите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР