Столицата на България е на 99 позиция сред 500 града

...
Столицата на България е на 99 позиция сред 500 града
Коментари Харесай

Най-малко стресирани са в Щутгарт, а най-много - в Багдад. Къде е София?

Столицата на България е на 99 позиция измежду 500 града в света по равнища на стрес за живеещите, демонстрира последното изследване на ZipJet. София се подрежда след столицата на Камбоджа Пном Пен и на шест позиции след Белград, Сърбия.

Класацията е готова на база редица индикатори, разграничени най-общо на четири съществени групи: инфраструктура и превоз, замърсяване, финанси, ментално и физическо здраве и равни права.

На първа позиция се подрежда Щутгарт, Германия, посредством най-много на доста зелени пространства, сигурността, психологичното здраве на жителите и положителното им финансово положение.

Втори е Люксембург, а на трета позиция е различен немски град - Хановер. Всъщност градовете в Германия, които се подреждат в топ 10 са цели четири. Останалите са Мюнхен и Хамбург. На шеста позиция застава Бордо, Франция, следван от Единбург, Англия.

В дъното на класацията са столицата на Ирак - Багдад, тази на Афганистан - Кабул, както и Лагос - най-големият град в Нигерия.

София дължи позицията си най-много на ниското равнище на плътност на популацията, зелените пространства и физическото здраве на столичани. Според проучването най-зле се представяме що се отнася до психологичното здраве и покупателна дарба на популацията, обществена сигурност и дълг на глава от популацията. Точки смъква и високото равнище на замърсяване.

Пълната ранглиста вижте тук.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР