Столичният ЦСКА „стъпи накриво” в дебютния си мач от Лигата

...
Столичният ЦСКА „стъпи накриво” в дебютния си мач от Лигата
Коментари Харесай

ЦСКА се заплете в Лиепая, а на Антов му разбиха главата

Столичният ЦСКА „ стъпи накриво” в дебютния си мач от Лигата на конференциите. „ Червените” записаха нулево тъждество (0:0) против литовския Лиепая в мач, който се играе на „ Българска армия”. В хода на целия мач ЦСКА бе по-дейният тим, само че експанзията в играта на столичани не съумя да се материализира в попадение, което завързва още повече реванша на „ Даугава” след тъкмо една седмица (на 29-и юли).

Лошата вест за българския тим е, че при едно от доста груби единоборства от латвийския тим Валентин Антов се оказа с разрушена в глава в края на първото полувреме. В разследване на удара бранителят трябваше да бъде закаран до столична болница, с цел да му се създадат нужните прегледи.

Срещата започва в мудно движение, като в първите минути двата тима се опознаваха със своите стилове. В петата минута Хоган опита центриране отляво за капитана Додо, само че пасът му беше прекомерно дълъг и топката излезе в тъч за "червените ". Четвърт час след старта на срещата Йоан Баи направи превъзходен самостоятелен пробив отдясно и пусна изострен пас по земя, а Вячеслав Исайевс изчистив ъглов удар, само че рисково край своята врата. При последвалия корнер не последва нищо за столичани.

ЦСКА изпусна най-хубавия си късмет в 20-ата минута. Амос Юга даде ужасно подаване зад защитата на Лиепая за Йоан Баи. Френското крило задмина стража на противника, само че си прати топката прекомерно настрана и върна обратно за Вилдсхут. Новото попълнение на българския тим не пожела да шутира с левия крайник и потърси подаване към точката за осъществяване на дузпа, където нямаше негов съотборник.

В 25-ата минута пък гостите от Латвия изпуснаха чудесна опция за осъществяване на гол. Топката бе центрирана от Хоган отдясно за Дмитрий Бага, който за благополучие на родния отбор не съумя да засече топката във вратата на Бусато. Минута по-късно пък Кери опита удар от отдалеченост, само че неопределено. След половин час игра "белите " стигнаха до нова добра опция за попадение. Жилиус центрира отдясно, а Турицов мазета по земя към дъгата на наказателното си поле. Бага не се посвени да насочи мощен шут, само че топката профуча настрана. В ответната офанзива пристигна отговорът от ЦСКА. Вилдсхут напредна отляво и нахлу в наказателното поле, с цел да последва паралелен пас за Кайседо, само че Кейта със сетни сили почисти в ъглов удар. След ъгловия удар се получи безредие, а топката отиде в Жеферсон, който стерля от сложна обстановка и прати топката над напречната греда.

В последните минути на първото полувреме бранителят на ЦСКА Валентин Антов получи извънредно тежък удар в главата при следващото тежко единоборство с футболист на Лиепая и се наложи да бъде откаран с кола за спешна помощ към болница в София, в резултат на което не съумя да доиграе и мача.



На полувремето Любо Пенев направи две промени, като в игра влязоха Пламен Гълъбов и Георги Йомов. Бранителят размени тежко контузения Вальо Антов, а Йомов влезе в игра на мястото на Йоан Баи. Това не докара до някаква грандизона разлика в играта на българския тим, а в 58-ата Турицов косвено асистира за Миросавлиев от Лиепая след центриране от корнер, само че нападателят на литовците направи голям пропуск от няколко метра. В 65-ата домакините имаха мними искания за дузпа след мощен диагонален удар отляво на Мазику, само че реферът Питър Банкс бе безапелационен в решението си, че няма да уточни бялата точка. След повторението пък се видя, че ръката на Кейта от Лиепая бе пред тялото и британският съдия бе работил правоверно.

Пет по-късно пък Шимич засече доста добре центриране от свободен удар за Лиепая, само че Бусато с посрещане от волейбола блокира топката и я прати настрана от българската врата. В 81-ата минута Исайевс блокира с тяло мощен удар от резервата за ЦСКА Чатакович, а след корнера, изпълнен от Йомов, Амос Юга нападна топката, само че не съумя да я насочи в латвийската врата.

В първата минута от добавеното време пък ЦСКА стигна до нов късмет за гол, който не бе оползотворен. Хамза Чатакович овладя в наказателното поле след пас на Мазику, само че ударът му с левия крайник мина настрана.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР