Столичният Славия се наложи с 3:1 над Хебър в първата

...
Столичният Славия се наложи с 3:1 над Хебър в първата
Коментари Харесай

Хебър отстъпи с 3:1 на Славия в първата си контрола

Столичният Славия се наложи с 3:1 над Хебър в първата инспекция на двата отбора от подготовката им преди пролетния полусезон. Срещата се игра при студено и неприятно за футбол време на градския стадион в Пазарджик, само че предложи забавни моменти за премръзналите от студа фенове.

Жуниор Мапуку, Тони Тасев и Александър Иванов бяха точни за " белите ", които изиграха контролата с черни фланелки, а за домакините прословут гол вкара Тодор Чаворски. Двата отбора пропуснаха и по една дузпа. Първи минути с екипа на хебърци изиграха новите попълнения Ивайло Найденов и Китан Василев.

Резултатът в инспекцията бе открит още в първата минута на мача. След центриране от левия фланг Жуниор Мапуку стреля с глава, само че ударът му бе неакуратен, а топката стигна на задната греда до Кристиян Добрев, който подаде още веднъж на централния нападател и той на празна врата вкара за 0:1.

В осмата минута Славия можеше да удвои. Мапуку изведе Добрев по фланга и крилото бе съборен. Съдията отсъди дузпа, само че Петър Дебърлиев хвана посоката отрази удара на Тони Тасев.

В 28-ата минуа гостите стигнаха до второ попадение. Томислав Папазов върна едва към Дебърлиев, Тасев открадна топката и на празна врата удвои за 0:2.

Три минути по-късно Хебър понижи резултата след приказен гол на Тодор Чаворски. Той оползотвори по превъзходен метод центриране на Александър Бастунов, изпращайки топката в далечния ъгъл на Вуцов за 1:2.

На почивката и в двата отбора бяха направени куп смени.

В 59-ата минута Хебър можеше да изравни, откакто получи право да извърши дузпа. Октай Хамдиев заложи на силата, само че изпрати топката в напречната греда.

Славия оцеля за повторно и малко преди последния съдийски сигнал, когато новото попълнение на Хебър Ивайло Найденов нацели гредата и пропусна да направи 2:2.

В ответната офанзива столичани стигнаха до трети гол, с което оформиха и крайното 1:3. Негов създател стана Александър Иванов, който е наследник на легендата на Левски Георги Иванов - Гонзо.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР