Столичният парк Възраждане се разширява с 25 декара, на част

...
Столичният парк Възраждане се разширява с 25 декара, на част
Коментари Харесай

Аквапарк и минерална вода пускат в столичния парк Възраждане

Столичният парк " Възраждане " се уголемява с 25 декара, на част от които е планувано построяването на аквапарк и басейн с минерална вода. Общо дружно със спротната зона паркът ще се разшири до 77 декара.

Това разгласи столичният кмет Йорданка Фандъкова, която дружно с ръководителя на Столичния общински съвет (СОС) Елен Герджиков показаха плана на последния стадий за възобновяване и разширение на столичния парк " Възраждане " . Те с горделивост оповестиха, че от десетилетия това ще е първият нов парк в столицата.

Проектът планува построяването на зони за деца, бебешки и детски басейни, наливна зона и други

Инвестиционните средства са обезпечени от общинското сдружение " Софийски парцели ". Предстои построяването на 5 нови площадки, както и засаждането на доста нови дървета и шубраци.

Председателят на СОС Елен Герджиков разяснява, че планът е неповторим, тъй като за първи път се построява ново парково пространство . Инвеститор и притежател на земята е сдружението " Софийски парцели ". Герджиков разяснява, че в последните години под зоркия взор на СОС сдружението към този момент има напълно различен образ и функционалности .

Той напомни, че още през 2014 година капиталът на сдружението е бил обновен, с което е изработен цялостен разбор на парцелите на сдружението . Сега към този момент интензивно, транспарантно и вярно може да се влага в развиването на нова градската среда , сподели още Герджиков и добави, че може да се изхарчат до 9.5 млн. лв. за реализирането на плана . Около 5.5 млн. са лични средства на сдружението, а към 4 млн. лв. са парите, които ще бъдат изтеглени от Оперативна програма " Региони в напредък ".

Изпълнителният шеф на " Софийски парцели " уточни, че след направено изследване въз основа съществуването на минерална вода има опция да се употребява капацитетът на региона за създаване на аквапарк, басейни, нови тревни площадки, водоналивен ъгъл и други.

С плана за парк " Възраждане " се планува опазване и разширение на зелената система на града.

Столична община работи и върху 7 плана, като поправки действия се извършат и в Борисовата градина, Западен парк, разширение на Северния парк и парка в регион " Младост ", както и на парка към езерото в ж.к. " Дружба ".

Фандъкова съобщи, че чака след привършване на всички процедури, разширението на парковете да продължи 12 месеца.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР