Столичният общински съветник и бивш председател на Софийския районен съд

...
Столичният общински съветник и бивш председател на Софийския районен съд
Коментари Харесай

НЕ Е МАЙТАП: Общинар вгражда Фандъкова в Паметника н а Съветската армия

Столичният общински консултант и някогашен ръководител на Софийския областен съд Методи Лалов е внесъл предложение скулптура на Йорданка Фандъкова да бъде вградена в Паметника на Съветската войска!

Ето какво написа Лалов във фейсбук, като приложи и документа, входиран в Столичния общински съвет:

„ Внесох в СОС отчет за слагане на монумент на кмета на Столична община госпожа Йорданка Фандъкова посредством внедряване на нейна скулптура в монумента „ Паметник на руската войска “.

Днес е 1-ви април, само че стореното от мен не е смешка.

Целия отчет и претекстовете ми можете да прочетете тук:

" ДО

СТОЛИЧНИЯ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ

ЧРЕЗ

ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА

СТОЛИЧНИЯ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ

Д О К Л А Д

от

Методи Лалов –

общински консултант в Столичния общински съвет

Относно: слагане на монумент на кмета на Столична община госпожа Йорданка Фандъкова посредством внедряване на нейна скулптура в монумента „ Паметник на руската войска “, находящ се в общински парцел с идентификатор 68134.106.136, представляващ УПИ I-136, кв. 3, м. „ Главен градски център – зони Г-8 и Г-10 “ („ Княжеска градина “)

Правно съображение: Чл. 33, алинея 1, т. 2 от Закона за локалното самоуправление и локалната администрация (ЗМСМА) и член 69, алинея 1 от Правилника за организацията и активността на СОС (ПОДСОС); член 18, алинея 1, т. 2, вр. член 17, алинея 1 от Наредбата за именуване и преименуване на общински обекти, слагане, пренасяне и унищожаване на монументи и художествени детайли на територията на Столична община (НИПООППППХЕТСО)

УВАЖАЕМИ ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ,

Дългогодишното ръководство на кмета Йорданка Фандъкова от ГЕРБ безспорно има своя дълготраен отпечатък в историята на Столичната община. За хората, носители на полезностите и правилата на правовата и демократична страна, това ръководство е знак на несръчност и корупция. За други е подобаваща екосистема за асимилиране на обществени средства и заради това го утвърждават и поддържат. Вярвам, че и двете групи хора имат свои причини и ще бъдат съгласни да увековечим личността на госпожа Йорданка Фандъкова, като сложим неин монумент в столицата.

Предлагам скулптура на госпожа Йорданка Фандъкова да бъде уместно внедрена в монумента „ Паметник на руската войска “. Конкретното художествено решение е въпрос на задълбочена социална и професионална полемика, в това число в Експертно-художествения съве

т и в Обществено-експертния съвет по устройство на територията, градски дизайн и реклама (ОЕСУТГДР), с присъединяване на Главния проектант на Следствен отдел към окръжна прокуратура и Министерство на културата (чл. 17, алинея 3 от НИПООППППХЕТСО).





Несъмнено е, че вероятните художествени решения са доста – от вграждане на свенливо приклекнала до тялото на някой руски боец от монумента скулптура на настоящия кмет от ГЕРБ, през нейна скулптура, застанала с тил към боен щик или прихванала войнишки автомат, до слагането на статуята на госпожа Йорданка Фандъкова най-отпред на върха на монумента, каквото е моето персонално предложение.

Съчетаването сред съществуващия паметник „ Паметник на руската войска “, който болшинството в СОС прави всичко допустимо да резервира в центъра на столицата, в това число като саботира разглеждането на импортирани от мен независимо или като съвносител отчети, със скулптура на кмета госпожа Йорданка Фандъкова, ще бъде самобитен мост сред предишното и сегашното.

Така болшинството в столичната локална власт ще има още една причина да брани признака на армията-агресор и на човеконенавистния комунистически режим, като добави към него и облика на лицето, което стои отпред на общинската администрация, осигуряваща подобаваща за него хранителна среда.

Гражданите, които не утвърждават монумента „ Паметник на руската войска “, измежду които съм и аз, от своя страна ще получат материализиран знак на ръководството на госпожа Йорданка Фандъкова, който ще им припомня, че заради нерешителното си гражданско държание са разрешили повече от десетилетие столицата им да бъде ръководена от още един агресор непрозрачно, безотчетно и неспособно, а няма да бъде пресилено да се направи извод и за корумпирано ръководство, с оглед резултатите от това ръководство.

При бъдещото пренасяне на монумента „ Паметник на руската войска “, ще бъде преместена и вградената в него скулптура на госпожа Йорданка Фандъкова, което няма да бъде проблем, защото безспорно нейното място е в (срамното) минало на Столичната община.

Предлагам финансирането за създаване на паметника на госпожа Йорданка Фандъкова да бъде обезпечено от бюджета на Столичната община, защото столичани ще могат да понесат и този разход, както над десетилетие понасят да вземем за пример безсмислените „ поправки на ремонтите “.

Приложения: Проект за решение.

Вносител,

(Методи Лалов – общински съветник)

Подписано с електронен подпис
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР