Столичният общински съвет трябва да избере нов временно изпълняващ длъжността

...
Столичният общински съвет трябва да избере нов временно изпълняващ длъжността
Коментари Харесай

Днес избират нов кмет на община Младост

Столичният общински съвет би трябвало да избере нов краткотрайно изпълняващ длъжността кмет на " Младост ", защото изтича предизвестието за овакантяване на Владимир Клисуров. Той беше определен за кмет след ареста на Десислава Иванчева по нейно предпочитание. Клисуров обаче се отхвърли от поста.
Изборът на нов кмет би трябвало да бъде изработен всред настоящите заместник-кметове, само че към момента не е ясно кои от тях са назначени легално, съобщи Българска национална телевизия.
Заместник-кметът Румен Русев беше уволнен от Иванчева, само че заповедта за отстраняването му най-вероятно не е законна, тъй като е издадена от ареста. А по време на късото си ръководство Клисуров е издал друга заповед за назначението на пиара на Иванчева - Петър Кърджилов. Не е ясно по какъв начин ще се действа, в случай че се окаже,че никой от тях не е законен.
Междувременно профилираният съд ще гледа мярката за неотклонение на Десислава Иванчева, заяви Нова ТВ. Тя беше арестувана и упрекната в приемане на рушвет на 17 април. Преди дни стана ясно, че Иванчева е уволнявала и назначавала хора от ареста. Оказа се, че въпреки и зад решетките, тя продължавала да подписва заповеди в качеството си на кмет и да ги предава по време на рандеву, с цел да стигнат до администрацията.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР