Столичният общински съвет /СОС/ ще разгледа предложение на Стефан Марков,

...
Столичният общински съвет /СОС/ ще разгледа предложение на Стефан Марков,
Коментари Харесай

Близо 3 млн.лв. ще бъдат отпуснати за ремонти на детски градини и училища в София

Столичният общински съвет /СОС/ ще прегледа предложение на Стефан Марков, ръководител на финансовата комисия към СОС и на зам.- кмета по финанси Дончо Барбалов за разпределяне на 2 826 850 лева от приватизация за поправки на здания на детски градини, които се нуждаят от обновяване, оповестиха от пресцентъра на СОС.

Във връзка с подготовката на бюджета на Столичната община, зам.-кметът по строителството Ангел Джоргов е изискал от всички районни кметове да дават информация за планове и обекти в кварталите за включване в капиталовата стратегия. Постъпилите оферти възлизат на 131 млн лева, от които 92 млн. за детски заведения. Извършен е обзор на всички, с цел да се открият обектите с най-неотложните потребности и е направен поименен лист за финансиране. В него попадат 12 детски градини в регионите "Красно село ", "Възраждане ", "Сердика ", "Подуяне ", "Изгрев ", "Младост ", "Витоша ", "Връбница ", "Панчарево " и "Банкя ", детска ясла номер едно и четири учебни заведения в регионите "Слатина ", "Триадица ", "Искър " и "Връбница ". Ремонтните действия плануват вътрешно и външно възобновяване, замяна на сградни съоръжения, корекция на покриви, ограничения за енергийна успеваемост и други

Столичната община има поредна политика за поетапно възобновяване на просветителната инфраструктура във всички региони на града. С тази цел Съветът за ръководство на приватизационни фонд прегледа деликатно всички постъпили оферти и реши да отпусне средства за обновяването на общинската благосъстоятелност и най-много за основаване на комфортна и красива среда за нашите деца, разяснява Стефан Марков, ръководител на Комисията по финанси и бюджет към СОС, представен от пресцентъра на съвета.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР