Столичният общински съвет (СОС) ще проведе заседание на 23 юни,

...
Столичният общински съвет (СОС) ще проведе заседание на 23 юни,
Коментари Харесай

Общинарите „кръщават” улици и пространства на проф. Чирков, Златю Бояджиев и Славка Славова

Столичният общински съвет (СОС) ще организира съвещание на 23 юни, като част от дневния ред включва разискване на именуването на безименни улици в няколко региона на София, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Във връзка с предлагането на Българския лекарски съюз (БЛС) общинските съветници ще вземат решение за именуването на градско пространство на името на проф. доктор Александър Чирков, намиращо се намира наоколо до болница „ Света Екатерина “ в регион „ Триадица ”.

Ще бъде решено по отношение на предложение на предприемчив комитет от ж.к. „ Манастирски ливади – Изток “ в Следствен отдел към окръжна прокуратура Район „ Триадица “ за именуване на безименна улица на името на българския художник Златю Бояджиев.

Четири безименни улици, продължения на към този момент именувани улици, находящи се в регион „ Студентски “, е препоръчано да бъдат именувани на архитекти – „ Арх. Петър Загорски “, „ Арх. Борис Далчев “, „ Арх. Панталей Цветков “ и „ Арх. Димитър Цолов “.

Ще се разиска също и именуването на две безименни улици в регион „ Витоша “. Едната улица следва да се споделя „ Славка Славова “, на името на българската актриса, като предлагането за това е отправено от трупата на Народния спектакъл, а другата – „ Д-р Емил Илиев “. Безименна улица в регион „ Връбница “ се чака да бъде кръстена „ Каменарска “.

В дневния ред на СОС е включено също и разискване за приемане на Икономическа рамка на публичния градски превоз в Столична община за 2022 година.

Общинските съветници ще прегледат и предложение за смяна в Правилата за работа на Програма на Столична община за финансово подкрепяне на фамилии и двойки с репродуктивни проблеми, нуждаещи се от ин витро процедури с донорски яйцеклетки. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР