Столичният общински съвет (СОС) реши президентът Петър Стоянов (1997 –

...
Столичният общински съвет (СОС) реши президентът Петър Стоянов (1997 –
Коментари Харесай

Петър Стоянов ще бъде удостоен със званието „почетен гражданин на София“

Столичният общински съвет (СОС) реши президентът Петър Стоянов (1997 – 2002) да бъде почетен със званието „Почетен жител на София“.

Званието „ почетен жител “ ще получат и проф. Михаил Неделчев и Асен Шопов.

Петър Стоянов е бележит български политик, оставил ярка диря в най-новата ни история, а тази година, на 25 май, ще отпразнува своята 70-годишнина. Освен с безапелационната си политика във връзка с външнополитическите цели на България, Петър Стоянов ще бъде запомнен с острата си непоносимост към корупцията и злоупотребата с власт, както и с напъните си за запазване на върховенството на закона и правата на жителите, показват в претекстовете на отчета вносителите – кметът Йорданка Фандъкова, ръководителят на СОС Георги Георгиев, ръководителят на комисията по просвета – Малина Едрева, и секретарят на Столичната община Венера Милова, осведомят от СОС.

По мотив своя 80-годишен празник, купата „ Почетен жител “ ще бъде присъдена и на проф. Михаил Неделчев една от най-забележителните литературни и публични фигури на нашето време. Автор е на десетки книги, студии, монографии, интензивно разгласява публикации и рецензии в периодическия щемпел. Преподавател и откривател по доктрина и история на литературата в Нов български университет от 1974 година, доцент, професор, от 2010 година е почетен професор на Нов български университет, където е дълготраен началник на Департамент „ Нова българистика “.

Общинските съветници гласоподаваха и званието „ Почетен жител “ да бъде присъдено и на режисьора Асен Шопов. В над половин вековната театрална активност на Шопов попадат над 100 постановки осъществени на столична и извънстолична сцена, както и два игрални кино лентата. През годините режисьорът остава правилен на личният си жанр и избира съществени текстове, посредством които търси отговорите на въпросите измежду феновете./DarikNews
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР