Столичният общински съвет (СОС) избра арх. Румен Атанасов Русев за

...
Столичният общински съвет (СОС) избра арх. Румен Атанасов Русев за
Коментари Харесай

СОС реши: Румен Русев става временен кмет на район Младост

Столичният общински съвет (СОС) избра арх. Румен Атанасов Русев за нов краткотрайно изпълняващ длъжността кмет на регион " Младост ". За арх. Русев гласоподаваха 32-ма общински съветници, срещу - 0, а въздържали се - 19. Другият вероятен вид за краткотраен кмет на региона бе Петър Кърджилов, който отговаряше за връзките с обществеността в общината. За него обаче гласоподава единствено един общински консултант, срещу бяха 12, а въздържали се - 38.
Дотук се стигна откакто на 17 април титулярът Десислава Иванчева беше арестувана и упрекната в приемане на рушвет в изключително огромни размери. На 23 май тя бе отстранена от длъжността, дружно със заместничката ѝ Биляна Петрова, с цел да не повлияят двете на очевидците и да не злоупотребят с власт.
Междувременно Специализираният апелативен съд ще прегледа обжалването на Иванчева и Петрова за отстраняването им от служба.
Припомняме, че кметът на регион „ Младост” беше задържана при спецакция на новосъздадената Антикорупционна комисия и спецпрокуратурата с колосална сума пари – 70 хиляди евро рушвет от строителен бизнесмен. В кабинета на Иванчева пък проверяващите са намерили стотици преписки, за които се твърди, че са изгубени и се употребяват за изнудване.

Както знаете, Общинският съвет извърши пълномощията си по Закона на локалното ръководство и локалната администрация, съобщи ръководителят на СОС Елен Герджиков. По думите му в последна сметка Общинският съвет би трябвало да влезе още веднъж във функционалностите си и да избере нов краткотрайно изпълняващ длъжността кмет на " Младост ". Помолихме настоящия кмет Владимир Клисуров да даде лист с писмо на имената на законно определените заместник-кметове на региона, сподели още Герджиков.
Според общинския консултант от Българска социалистическа партия Калоян Паргов сагата в " Младост " е почнала да наподобява на латиносериал. Преди повече от месец ние декларирахме, че повече от всичко желаеме да възстановяваме ситуацията в региона. Отговорността изисква да се съобразим с качествата на всички претенденти, носейки отговорност, разясни Паргов.


За втори следващ път се намираме в една поредна обстановка в регион " Младост ". Все отново щом сме стигнали до състояние, в което СОС би трябвало да се произнесе по решение, то явно към този момент приказваме за носене на политическа отговорност от нашите политически групи, сподели съветникът от групата на Патриотите Карлос Контрера. Според него би трябвало да се вземе решение без значение дали то е политическо угодно на някого. Нашата група на Патриотите изрично ще поддържа кандидатурата на господин Русев. Ние сме подготвени да заемем и политическа позиция по този въпрос. Каквото и да е решението на СОС, ние би трябвало да понесем цялата политическа отговорност за това, което ще се случва оттук-насетне, безапелационен бе Контрера.
По думите на заместник-председателя на СОС Милка Христова фактически столичните старейшини са изправени пред доста сериозна алтернатива. Смятам, че в тази ситуация във връзка с господин Кърджилов не е приключен състав за назначението му по трудово правно отношение. Имайки поради създалата се обстановка в " Младост " и отчитайки мнението на администрацията, декларирам, че аз ще поддържа кандидатурата на проектант Русев, сподели още Милка Христова.
Госпожа Иванчева и определена от 28 700 гласоподаватели в регион " Младост ", нейната воля е безапелационна. Аз имам опит по отношение на ресора, който ми е предназначен от госпожа Иванчева, разясни Петър Кърджилов, който отговаряше за връзките с обществеността на регион " Младост " и бе единият от вероятните два разновидността за краткотрайно изпълняващ длъжността кмет. Той съобщи пред съветниците, че има политически опит и доста сериозен теоретичен опит. " Член съм на Съюза на учените в България и съм главно настоящо лице в доста цивилен победи. Твърдим, че против госпожа Иванчева има набеждаване за рушвет ", безапелационен бе Кърджилов.


Честно казано, недоумявам, за какво ние се оказваме в обстановка да вършим избор, без да сме оторизирани от жителите на регион " Младост " да избираме кмет, съобщи общинският консултант от ДСБ Марта Георгиева. Не видях общинският съвет да излезе с една декларация за това скандално тъпчене на човешките права на две дами в центъра на София. Все отново избирам да имам вяра, че София не е Москва. Не имам вяра, че обстановката в регион " Младост " може да се възстановява, изрази песимизъм Георгиева.
Отдаде ми се опция да извършвам длъжността за кмет някъде към една седмица, разясни пред съветниците и проектант Румен Русев. Искам да кажа, че познавам сферата на административната активност. Ще направя всичко допустимо администрацията в региона да работи доста добре, да не бъдат забавяни преписки, да бъдат спазвани периоди, сподели Русев и посочи, че не е в спор на ползи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР