Столичният общински съвет (СОС) гласува заем от 67 млн. евро

...
Столичният общински съвет (СОС) гласува заем от 67 млн. евро
Коментари Харесай

СОС гласува заем от 67 млн. евро за инсталация за производство на енергия от отпадъци

Столичният общински съвет (СОС) гласоподава заем от 67 млн. евро за апаратура за произвеждане на сила от отпадъците на града. Целият план е на стойност 157 милиона евро, като по-голямата част от средствата ще бъдат обезпечени от Европейската комисия, уточни кметът Йорданка Фандъкова:

" Само в Европа има към 450 сходни съоръжения в огромни градове, които са знак на зелен град за нас, като Копенхаген, като Виена. За страдание, постоянно когато става въпрос за боклуци и решение на най-тежкия проблем на всеки милионен град, постоянно се стартира с политизиране и спекулации ".

Общински съветници от Българска социалистическа партия и " Група 5 " показаха терзания от замърсяване на въздуха. Те оферират инсталацията да се построи в село Яна, където е заводът за отпадък, а не на площадката на Топлоелектрическа централа - София:

" Хиляди столичани изпитват съмнение към това, което следва. Притеснението е, че десетки камиони ще се разхождат всеки ден до Топлоелектрическа централа - София, ще минават покрай централната част, ще въздействат върху замърсяването, от позиция на това, че въпреки всичко те са тежкотоварни камиони " - разяснява Калоян Паргов от Българска социалистическа партия.

" Убедете столичани, това желаеме ние. Всички да бъдем уверени в това, което се предлага, в решенията, които би трябвало да бъдат взети " - сподели Симеон Славчев от " Група 5 ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР