Столичният общински съвет (СОС) гласува да освободи Румен Велев от

...
Столичният общински съвет (СОС) гласува да освободи Румен Велев от
Коментари Харесай

СОС освободи Румен Велев като директор на болница Шейново, поста временно заема д-р Таня Андреева

Столичният общински съвет (СОС) гласоподава да освободи Румен Велев от длъжността на изпълнителен шеф на Втора профилирана акушеро-гинекологична болница за интензивно лекуване - Шейново. Докладът за освобождението му беше наново гласуван от СОС, откакто беше върнат за преразглеждане от регионалния шеф на София, съобщи Българска телеграфна агенция.

От „ Шейново “ обявиха преди дни, че след подадена тъжба от доктор Румен Велев, регионалният шеф на София дефинира първичното решение на СОС за непозволено, а Софийският градски съд стопира вписването на доктор Таня Андреева за изпълнителен шеф на болничното заведение.

В понеделник работещи в болница „ Шейново “ се събраха в двора на лечебното заведение с гледище за законна и открита процедура за избор на изпълнителен шеф. Единственият претендент за изпълнителен шеф доктор Румен Велев е получил „ оценка, позволяваща му да бъде определен и да извършва тази служба “, само че СОС „ взима решение за премахване на доктор Румен Велев от длъжността и показва доктор Таня Андреева “, която не се е явявала на състезанието, да заеме поста на изпълнителен шеф, показаха в прессъобщение от болничното заведение при започване на седмицата.

Съгласно гласувания през днешния ден отчет до осъществяване на процедура за избор на изпълнителен шеф, само че за период не по-дълъг от шест месеца, длъжността ще заема доктор Таня Андреева.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР