Столичният общински съвет ще се съобрази с решението на съда

...
Столичният общински съвет ще се съобрази с решението на съда
Коментари Харесай

СОС не дава лев за сменените бебета

Столичният общински съвет ще се съобрази с решението на съда по отношение на изплащането на компенсациите, които желаеха фамилиите с разменени при изписването им от II АГ „ Шейново “ бебета. Това стана известно от думите на ръководителя на Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев по време на показване на общинската стратегия за безвъзмездна психическа помощ на онкологично заболели пациенти и техните близки, чието осъществяване стартира в четири от многопрофилните столични общински лечебни заведения.

„ Не желая и няма да позволи въпросът да се политизира, да се спекулира с тъгата на хората или някой да натрупа дивиденти на техен тил, без значение какви са подбудите за това. Изчакваме способния български съд. Общинският съвет ще се съобрази напълно с решението на съда “, сподели Георгиев.

„ По отношение на паричните искания, не мисля, че има по какъв начин Общинският съвет да оцени в пари претърпените болки и премеждия от членовете на двете фамилии. Затова ще го създадем по този начин, както се прави в целия свят, изчаквайки правосъдното решение, тъй като само съдът е способен да се произнесе по този въпрос, дали, какви компенсации се дължат “, уточни ръководителят на СОС.

От общината към този момент са отправили предложение за извънсъдебно съглашение до II АГ „ Шейново “, където му се прави юридически разбор, с който общинарите чакат да бъдат осведомени.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР