Столичният общински съвет ще остане блокиран и няма да избере

...
Столичният общински съвет ще остане блокиран и няма да избере
Коментари Харесай

Ваня Григорова: Путин се настани в Столичния общински съвет. Не разбирам защо очакват подкрепа от него

Столичният общински съвет ще остане блокиран и няма да избере ръководител и на идващото съвещание на 30 ноември. Това стана ясно от думите на Ваня Григорова по bTV.

Въпреки извършените диалози с ПП-ДБ и " Спаси София ", столичните общински съветници от Българска социалистическа партия няма да поддържат кандидатурата на Борис Бонев за ръководител на СОС.

Макар че са разкрили допирни точки във вижданията си за развиването на София, Ваня Григорова счита, че би трябвало да има делене на властта в София.

„ Путин се настани в Столичния общински съвет и не знам за какво в този момент чакат да ги поддържа, “ сподели Григорова през смях и посъветва съперниците си в предизборната акция от ПП-ДБ и „ Спаси София “ - „ Да не търсят поддръжка от Путин за своите представители. Смятам, че по този начин ще е почтено и към техните гласоподаватели, “ сподели Григорова.

Тя не е съгласна и с предлагането на водача на Българска социалистическа партия на национално равнище Корнелия Нинова - най-възрастният общински консултант да остане отпред на СОС. Според Григорова, която също стана общински консултант след изборите в София, Грети Стефанова от ПП-ДБ и " Спаси София ", която е най-възрастният член на СОС, не е наясно с правилника за работа на общинския съвет.

Според Ваня Григорова ръководителят на столичния общински съвет в София не би трябвало да е представител на ПП-ДБ и " Спаси София ".

„ Очевидно е, че при този фрагментиран СОС, функциите би трябвало по някакъв метод да бъдат разпределени и ръководителят на СОС да е от Българска социалистическа партия, ГЕРБ или " Възраждане ", “ счита Григорова.

По думите ѝ все още не е обсъждана промяна на кандидатите за председателския пост в СОС нито от страна на ПП-ДБ, Спаси София, нито от Българска социалистическа партия.

Григорова счита, че СОС ще избере ръководител, само че това „ няма да стане на следващия ден “. На 30 ноември СОС ще направи трети опит да избере ръководител.

Според кмета Васил Терзиев, в случай че СОС не проработи до три месеца, в София ще се проведат нови избори за общински съветници.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР