Столичният общински съвет ще гласува правила за реализиране на Подпрограма

...
Столичният общински съвет ще гласува правила за реализиране на Подпрограма
Коментари Харесай

С 900 хил. лв. Столична община подпомага детско-юношески спортни школи

Столичният общински съвет ще гласоподава правила за осъществяване на Подпрограма за развиване на детско – юношеския спорт за 2023 година и оповестяване на сесия за набиране на планови оферти през тази година, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Инициативата е ориентирана за подкрепяне активността на детско-юношеските школи на спортните клубове, със седалище и разрастващи активност на територията на Столична община, членове на лицензирани спортни федерации, разрастващи олимпийски спортове. Общият размер на плануваните средства от общинския бюджет е в размер на 900 000лв, като оптималната стойност за финансиране на един план е до 40 000 лева

Кандидатите могат да бъдат спортни клубове, регистрирани за реализиране на общественополезна активност и членове на лицензирани спортни федерации, разрастващи олимпийски спортове.

Трябва да показват плановото предложение до 11-и май 2023-а година в деловодството на Столичната община, което пъкъл включва информация за спортния клуб, съответни цели, обсег и целева група, график и период за осъществяване на плана, предстоящи резултати, измерими индикатори, брой участници.

Общинските съветници ще гласоподават и планът на „ Грижа в дома “, който е по Програма „ Развитие на човешките запаси “. С реализацията на този план, Столичната община обезпечава продължение и надграждане на основания по сходни планове модел за даване на патронажни услуги в домашна среда за възрастни хора в неспособност за самообслужване и лица с увреждания, за възстановяване на техния обществен, здравен и психически статус. Основна цел на плана е да се даде услугата „ грижа в дома “ като почасова мобилна интегрирана здравно-социална услуга за интервал от една година на 1 530 възрастни хора или в неравностойно състояние, нуждаещи се от поддръжка в домашна среда. Предвидени са следните действия: даване на почасови мобилни интегрирани здравно-социални услуги и психическа поддръжка за ежедневните действия на потребителите в техните домове, съгласно самостоятелните потребности на всеки потребител;

доставка на храна и артикули от първа нужда, възнаграждение на битови сметки, заявяване и приемане на неотложни административни и битови услуги (със средства на потребителите), както и обезпечаване на превоз на личния състав, предоставящ услугите, от/до домовете на лицата; даване на информация по отношение на предварителна защита и профилактика на здравето, както и осъществяване на образования на необучения личен състав, който е директно зает с даването на услугата.

Проектът е с дълготрайност 15 месеца, което включва и подготовката за осъществяването му и е с бюджет на стойност 8 021 239,20 лева (осем милиона двадесет и една двеста тридесет и девет лева), от които 100% безплатна финансова помощ.

Общинските съветници ще гласоподават и именуване на улица, находяща се в гр. София, регион „ Студентски “, м. „ Витоша Водноелектрическа централа – Симеоново “ с името „ проф. Иван Венедиков “, както и именуване на безименна улица, находяща се в м. “ж.к. Гърдова глава “, СО-Район „ Витоша “, гр. София, с името „ Лиляна Барева “. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР