Столичният общински съвет реши да се удължи времето, през което

...
Столичният общински съвет реши да се удължи времето, през което
Коментари Харесай

София остава без нощен градски транспорт

Столичният общински съвет реши да се удължи времето, през което нощният градски превоз няма да се движи от 1 юли до 1 октомври 2021 година.

Основните причини за това са удължената епидемиологична конюнктура до края на август и по-малкият брой пасажери в летните месеци.

"С стартирането в употреба на нощните автобусни линии ще се генерира огромно разходно перо заради ниската натовареност и поради още настоящите противоепидемични ограничения, а това ще натовари в допълнение не положителното финансово положение на столичния градски превоз, който съществено пострада поради намалелия пътникопоток, в резултат на COVID-19 ", обясниха решението си от Столичния общински съвет.

Вече е образуван комитет за наблюдаване, който ще проучва предоставените на Центъра за градска подвижност данни от мониторинга на внедрената автоматизирана система за електронно таксуване и видеонаблюдение в столичния градски превоз. Това взеха решение общинските съветници на днешното съвещание на локалния парламент. Новата билет системата стартира да работи през май, а предстоящите резултати от въвеждането и сполучливата ѝ употреба следва да бъдат обект на изследване от страна на Столичния общински съвет и Столична община.

Целта на комитета за наблюдаване, който се основава, е да прегледа предложенията за промени в тарифната политика (за време или за разстояние да се заплаща пътешестване в публичния транспорт), да позволи несъгласията, да одобри общи стратегически насоки, които да доведат до:

· Икономически резултат за потребителите – икономии на време за пътешестване, усъвършенстване на разноските и повишение на интереса към публичния превоз.

· Превозните документи би трябвало да обезпечават баланс сред качество на услугата и цена.

· Устойчиво развиване на градския превоз.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР