Столичният общински съвет реши да отпадне глобата при невалидиране на

...
Столичният общински съвет реши да отпадне глобата при невалидиране на
Коментари Харесай

Без глоби, ако не валидираме билета или картата в градския транспорт

Столичният общински съвет реши да отпадне санкцията при невалидиране на транспортните документи в градския превоз. Предложението бе подкрепено от 32 общински съветници, един гласоподава срещу, седем се въздържаха. Негласувалите и отсъстващите от залата бяха 22 общински съветници.

Столичните общински съветници спориха повече от час дали да отпадне въобще или да бъде отсрочено валидирането на транспортните документи. То беше заложено в новата тарифна политика за транспортните документи в градския превоз, само че провокира рецензии измежду жителите.

На гласоподаване бе подложено и предложение на общинския консултант от групата на ГЕРБ-СДС Зафир Зарков, един от създателите на новата тарифна политика, за отсрочване на санкцията при ненаправено валидиране. Общинските съветници обаче го отхвърлиха.

Председателят на общинския съвет Георги Георгиев уточни, че валидацията е нужна, защото доста по-лесно се потвърждава, че пасажерът е пътувал в транспортното средство. По думите му валидацията е нужна, казусът е санкцията, в случай че тя не е направена.

Когато има техническа обезпеченост и се ревизира може ли във всяко едно транспортно средство да бъдат инсталирани нови валидатори, когато се реши свършена ли е работата по разяснителната акция, обвързване на Центъра за градска подвижност, би могло да се мисли за използването на наказания.

Столичният общински съвет прегледа през днешния ден и връщането на картата за една линия в наземния градски превоз и метрото.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР