Столичният общински съвет продължава да не избира свой председател -

...
Столичният общински съвет продължава да не избира свой председател -
Коментари Харесай

СОС: Бонев пак е кандидат-председател, ГЕРБ и БСП искат Терзиев да дойде

Столичният общински съвет продължава да не избира собствен ръководител - час откакто групите предложиха същите претенденти, процедурата по гласоподаване даже не е почнала. 

Борис Бонев още веднъж е претендент на ПП-ДБ (СС), още веднъж с най-голяма, само че очевидно незадоволителна поддръжка. Обединението се нуждае от още 8 гласа, с цел да бъде гласуван Бонев. 

Но вместо точка първа и единствена - избор на ръководител, след номинациите ГЕРБ, които единствени не оповестиха претендент, желаеха да участва кметът Васил Терзиев. 

" Кметът насочва предложения на политически водачи за разискване на политики и поддръжка, тъй че неговата работа е да бъде тук и да каже защо е търсил поддръжка ", означи Антон Хекимян. 

Карлос Контрера уточни, че Терзиев, който се оказа, че е на среща с финансовия министър Асен Василев, е поканил на срещи водачите на партии, само че е пренебрегнал общинарите. 

От ГЕРБ акцентираха, че многократно в предходния СОС Демократична България е обръщала внимание на отсъствието на Фандъкова. 

Българска социалистическа партия също настояваше Терзиев да бъде поканен. 

" Колеги, на мен ми е ясно, че сме в процедура за избор, не считам обаче, че е окей да губим време ", означи Иван Таков от социалистите. 

ГЕРБ и Българска социалистическа партия приканиха да пристигна и зам.-министърът по екологията и да показа план-сметката за боклука. 

ПП-ДБ (СС) обаче упорства единствената точка да е изборът на ръководител.

В последна сметка председателстващата Грети Стефанова разгласи 30 минути отмора. 

Очаквайте детайлности.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР