Столичният общински съвет прие Наредбата за градската среда на Столична

...
Столичният общински съвет прие Наредбата за градската среда на Столична
Коментари Харесай

Приеха регламент за естетиката на градската среда

Столичният общински съвет одобри Наредбата за градската среда на Столична община, съобщи БНР. Това е нов документ, който за пръв път регламентира естетически условия към оформянето на градското пространство. Така общината ще ползва ограничения за възстановяване на образа на града по актуален метод, като употребява най-хубавите образци и механизми на водещи европейски и международни градове.

Неразделна част от наредбата са приложенията – стандарти, които ясно и образно демонстрират разпоредбите за обособените групи детайли, формиращи средата. Те са лесни за прилагане, дават изясненост на жителите и институциите за условията и чакаме с изключение на резултата за възстановяване на естетическия тип на града да основат предпоставки за осезаемо понижаване на административните процедури в тази сфера на ръководство.

Първите направени приложения и стандарти са: схемата на зонирането на града; стандартите за шрифта, който ще се употребява за формалните надписи; стандарта за уличните табели, за туристическите табели и стандарта за оформление на фасадите в Зона 2 на централната градска част. В развой на създаване са и последващи стандарти, да вземем за пример този за оформяне на настилките в града, които ще бъдат показани за приемане от СОС през идната година.

С наредбата се дефинират спомагателните условия към размера и наличието на подробните устройствени проекти и на капиталовите планове за нови градежи, реорганизация, продължение и надстрояване и съществени и настоящи поправки на здания и уреди, улици, площади и озеленени площи, както и на детайлите на градския дизайн за опазването и съхраняването на присъщия образ, силуетното, архитектурно-художественото и обемно-пространственото оформление на територията на Столична община.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР