Столичният общински съвет прие бюджета на столицата, предаде репортер на

...
Столичният общински съвет прие бюджета на столицата, предаде репортер на
Коментари Харесай

Общинският съвет прие бюджета на София

Столичният общински съвет одобри бюджета на столицата, съобщи кореспондент на БГНЕС.


Общият бюджет на София е над 2,5 милиарда лв.. Бюджетът беше утвърден от ПП-ДБ и Спаси София и групата на ГЕРБ-СДС. " За " гласоподаваха 45 общински съветници, срещу се оповестиха 15.

След близо 4 часа диспути, общинските съветници поддържаха сборния бюджет на общината. Веднага след гласуването, кметът Васил Терзиев благодари на съветниците, които са дали своят вот със „ за “ и даде обещание дейната работа да продължи.

Терзиев даде поръчка за дейна работа в осъществяването на приходната част. " Амбиция има, благодаря за даденото доверие ", добави кметът.

В негативен избор Иван Таков от Българска социалистическа партия се обърна към одобрилите бюджета съветници от ПП-ДБ-СС и ГЕРБ-СДС с думите: " Разглобихте се на национално равнище, сглобихте се на локално равнище. Горчиво ".

Пламен Данаилов от Има Такъв Народ обоснова вота си " срещу " с неналичието на ясна визия за управническа стратегия за идващите 4 години.

" Едва, когато забележим тази стратегия, може да преосмислим нашето решение ", сподели Данаилов.

Единственият общински консултант от Вътрешна македонска революционна организация – Карлос Контрера, стимулира негативния си избор с думите: " От през днешния ден влизате в нова ера, която ще бъде в разказа " аз споделих ли ви ". С козметичните промени, които се направиха на бюджета, сигурно той не подсигурява всички браншове и функционалности. Ще бъдем очевидци на много остри разправии в идващите дни сред хората, които през днешния ден се поздравяват, че бюджетът е признат, тъй като не се извършва ".

" Колеги от " смяната ", прегръдката не е трайна, гледайте страната и мислете какво ще ви се случи на следващия ден в София ", посъветва Контрера. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР