Столичният общински съвет прие Бюджет 2023г. Това стана с гласовете

...
Столичният общински съвет прие Бюджет 2023г. Това стана с гласовете
Коментари Харесай

Бюджетът на София вече е факт

Столичният общински съвет одобри Бюджет 2023г. Това стана с гласовете на 33 общински съветници, съобщи кореспондент на БГНЕС.


Бюджет 2023 е в размер на 2,555 милиарда лева и ще работи до месец февруари или март следващата година, а по-късно идващият Общински съвет ще създаде и одобри нов.

След като кметът на София Йорданка Фандъкова показа Бюджет 2023 последва и спор сред общинските съветници. Пеню Пенев от Демократична България сподели, че ще гласоподава отговорно и ще поддържа бюджета. Впоследствие при гласуването той беше единственият общински консултант от Демократична България, които поддържа бюджета. С изключение на Пенев, останалите общински съветници на Демократична България, както и на Спаси София не поддържаха оферти бюджет за Столична община.

От групата на Българска социалистическа партия гласоподаваха “против ”, а общинските съветници от “Патриоти за София ” гласоподаваха “за ”.

В бюджета са заложени милиони за тротоари, за построяването на 100 км канализация в 12 квартала на града, за създаване на 6 км метро през Слатина, за построяването на детски градини и ясли, като се финансират строителството на 45 такива, както и градежът на ново учебно заведение в Манастирски ливади. Освен това са заделени солидни средства за изродяване на спортни обекти, а огромният акцент е цялостното поправяне на междублокови пространства. С приемането на бюджета беше обезпечено и закупуването на театрална техника на Театър София. На последно място, само че не и по значимост в бюджета са планувани и милиони за ремонт на общински лечебни заведения. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР