Столичният общински съвет предстои да обсъди и гласува промени в

...
Столичният общински съвет предстои да обсъди и гласува промени в
Коментари Харесай

Отсичане на дърво в София - само на конкретна дата и в присъствието на общински служител

Столичният общински съвет следва да разиска и гласоподава промени в Наредбата за създаване, поддържане и запазване на зелената система на Столичната община на съвещанието си в четвъртък, заяви Българска национална телевизия.

В нея са включени нови текстове в раздела, който визира контрола при унищожаване на растителност. За задачата ще бъдат определяни съответни дати в разрешението за унищожаване на растителност, с което се подсигурява опцията за наличие на общински чиновник. Публикуване на интернет страницата на съответния регион, с цел да може да има гласност и жителите да също да са осведомени. Предвижда се също сформиране на протокол за вярното използване на разрешението, подписан от служебни лица. Разрешенията за унищожаване на растителност ще получават правно деяние единствено след влизане в действие на разрешението за градеж, поради което са издадени.

" Никой строител отсега нататък няма да може да прави сеч по негово убеждение, това ще бъде допустимо единствено след издаденото позволение. Всички позволения ще бъдат оповестени на интернет страниците на районните администрации, с цел да могат и жителите да бъдат осведомени " съобщи ръководителят на Столичният общински съвет Георги Георгиев.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР