Столичният общински съвет прави трети опит да избере председател. Първите

...
Столичният общински съвет прави трети опит да избере председател. Първите
Коментари Харесай

ПП-ДБ няма да внася кандидатура за председател на Столичния общински съвет

Столичният общински съвет прави трети опит да избере ръководител. Първите две съвещания завършиха без триумф. Тогава главен кандидат за поста беше Борис Бонев от ПП-ДБ (Спаси София), само че той не събра нужните минимум 31 гласа " за ".

След напрежение при започване на съвещанието на градския парламент Борис Бонев от ПП-ДБ (Спаси София) съобщи, че през днешния ден групировката няма да издига кандидатура и прикани сътрудниците си от другите партии да го създадат.

До напрежение през днешния ден се стигна откакто общинските съветници от ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и част от " Възраждане " излязоха от залата откакто упрекнаха председателстващата съвещанието, че дава думата само на представители на най-многочислената група - ПП-ДБ (Спаси София).

" Решението на групата е, че нашият претендент е Борис Бонев. Единствено след срещи с всички групи и вдишване на отговорност, могат да разискват възможни други решения. Но до момента в който няма предпочитание, от която и да е група да поеме отговорност за ръководството на нашия град, няма смисъл да приказва ", разяснява Бойко Димитров, ПП-ДБ (Спаси София).

От ГЕРБ позволиха, че в случай че се смени кандидатурата на Борис Бонев, може да договарят с ПП-ДБ (Спаси София).

" Разбира се, дано да се смени и ще седнем, след което да беседваме, само че не с холограми. Това е ръководителят на СОС и би трябвало да знаем кой е той и по-важното - какво болшинство ще стои зад него, тъй като всеки четвъртък ние тук решаваме най-малко 100 казуса на жителите ", сподели Георги Георгиев, ГЕРБ-СДС.

От Българска социалистическа партия още веднъж ще повдигнат собствен претендент.

" Ние ще потвърдим нашата кандидатура на Дияна Тонова от последното съвещание. Ако останалите сътрудници проявят разсъдък и я поддържат, ще имаме определен ръководител на Общинския съвет ", сподели Иван Таков, Българска социалистическа партия.

Подробности вижте във включването на Тереза Кънчева

Снимки: Българска телеграфна агенция


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР