Столичният общински съвет отново не можа да избере свой председател.

...
Столичният общински съвет отново не можа да избере свой председател.
Коментари Харесай

Изборът за председател на Столичния общински съвет се отлага за 18-ти декември

Столичният общински съвет още веднъж не можа да избере собствен ръководител. Заседанието се отсрочва за 18 декември, а през днешния ден даже не бе изработен опит да бъдат издигнати претенденти за поста.

По-рано столичният кмет Васил Терзиев съобщи пред съветниците, че до понеделник, 11 декември, би трябвало да бъде определен ръководител, с цел да не бъдат изгубени средства.

Терзиев акцентира, че има доста неща, които касаят града, само че не могат да се случат без някакво решение на този проблем и по тази причина би трябвало оптимално бързо да бъде определен ръководител на СОС, както и да се създадат разпределения по комисии, с цел да се избегне загубата на пари, съобщи БГНЕС.

Терзиев настоя „ без значение какъв брой ще е мъчно “ да бъде открит излаз от обстановката, защото към този момент три пъти се проваля изборът. По думите му без ръководител и „ отпушване на работата “, „ вредата ще е 240 милиона лв. “.

Терзиев изясни, че най-належащи са парите за ВиК плановете, приемането на план-сметката, с цел да има запаси за почистването на града.

За ВиК плановете би трябвало да разплатим 77 млн. лева, за които няма наличия и би трябвало да бъдат открити и пренасочени или заети. Ако това не се случи губим 42 млн. и още 200 млн., които са свързани с бъдещата стратегия, също няма по какъв начин да аплайваме по тях, добави той.

Грети Стефанова, която в качеството си на най-възрастен член на СОС ръководи съвещанието, означи, че в случай че всеки си спомни какво е обещавал по време на предизборната акция, няма да сме в това състояние.

Димитър Шалъфов от ПП-ДБ-СС предложи съвещанието да бъде отсрочено за идващия вторник с претекста, че никой не е подготвен сега да излъчи претендент за ръководител.

Карлос Контрера от Вътрешна македонска революционна организация предложи съвещанието да се организира на 21 декември с концепцията във времето от 11 до 17 декември идната седмица да се изчерпят опциите за политически съвещания. Според него има опция за диалози и с изключение на група по група е добре представители на всички политически сили да създадат опит за диалози.

Георги Георгиев съобщи, че не датата е казусът, а неналичието на болшинство. „ Политическата рецесия би трябвало да бъде решена в най-кратки периоди “, добави той.

Иван Таков от Българска социалистическа партия предложи датата на идващото съвещание за избор на ръководител на СОС да е 18 декември. „ Надявам се методът и методът да се промени от това, което се случва. Убеден съм, че този път разсъдъкът ще надделее и на 18 ще имаме определен ръководител “, сподели още той.

Така беше решено, че идващото съвещание за избор на ръководител на СОС е на 18 декември от 10 ч. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР