Столичният общински съвет отново не можа да избере председател. След

...
Столичният общински съвет отново не можа да избере председател. След
Коментари Харесай

„Няма бял дим“: Столичният общински съвет – отново без председател

Столичният общински съвет още веднъж не можа да избере ръководител. След петчасово съвещание и кавги общинските съветници още веднъж не бяха единомислещи. Така седмият опит за избирането на ръководител също остана несполучлив.

Кандидати издигнаха от групите на Българска социалистическа партия, „ ИТН “ и ПП-ДБ-Спаси София.

Изненадата тук беше, че тяхната кандидатура не беше Борис Бонев, а Цветомир Петров. След две гласувания и договаряния никой не получи нужните гласове.

„ Спаси София “ няма да взе участие в взаимно ръководство с ГЕРБ, безапелационен е общинският консултант

„ За първи път седнахме всички на една маса, само че не можахме да вземем решение. Има прогрес. Виждаме, че всички желаят да излезем с решение за Столичния общински съвет. За страдание през днешния ден бял пушек няма да има “, уточни препоръчаният за ръководител Цветомир Петров.

„ Уж бяхме тръгнали към единодушие, само че внезапно отново никой с никого не желае да се допира. Можем да вървим по този начин до безспир, до момента в който не се превърнем в безспорни идиоти “, добави Карлос Контрера от ВМРО-БНД.

„ Имам и житейския, и професионалния опит да се оправя като ръководител на Столичния общински съвет “, изясни съветникът от Има Такъв Народ

Групите на ГЕРБ-СДС, Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ, „ Възраждане “ и КОД  отхвърлиха коментар след проваления избор. Следващото съвещание ще е на 8 февруари.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР