Столичният общински съвет гласува единодушно да прекрати процедурата за изграждането

...
Столичният общински съвет гласува единодушно да прекрати процедурата за изграждането
Коментари Харесай

Столична община забрани новия небостъргач в Стрелбище

Столичният общински съвет гласоподава единомислещо да приключи процедурата за построяването на небостъргач в градинка на бул. " България " в кв. " Стрелбище ". Главният проектант на София Здравко Здравков бе най-голямата спънка за сотрояването на 44-етажната постройка. Заради забавянето на плана обаче са му наложени наказания от 11 000 лева, съобщи бТВ.

" Ще продължим борбата със зъби и нокти за отбрана на терена в кв. " Стрелбище " като част от зелената система с привеждането му в режим на озеленяване ". Това съобщи Здравков пред публицисти след гласоподаване от Столичния общински съвет на точка, обвързвана с терена, на който строителна компания има намерение да издига небостъргач.

По мотив решението на Общинския съвет Здравков разяснява, че това е едно от дейностите, които се вършат, с цел да се нападна като незначително решението на съда за терена.

" Тази градинка ще остане такава и ще би трябвало да намерим формата. Апелирам към вложителите да проявят задоволително разсъдък, да влезем в договаряния и да търсим подмяна на този терен, който съответно да предложи бъдещо застрояване”, сподели той.

Общинският консултант Силвия Христова съобщи, че ще отстояват за опазване на терена за озеленяване. По думите й са осъществени редица инспекции, направена е картотека на дървесната растителност и не е одобрявано безусловно нищо, което касае строителството на този терен.

Заради несъблюдение на решението арх. Здравков търпи санкции. " Това приказва за една предумишленост, тъй като в границите на един ден получих две санкции за общо 11 000 лева Те са обжалвани, само че от тази седмица още веднъж има сигнал в прокуратурата против мен”, разяснява той.

Теренът, на който строителна компания желае да построява небостъргач, стана мотив и за митинги на поданици на квартала. Инвеститорът обаче победи общината в съда и на този стадий не има намерение да се отхвърля от желанието си.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР